in

Tamburica fest

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Tamburica fest

Gde se održava: u Novom Sadu

Kada se održava: u junu

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite da slušate zvuke tambure ili tamburaške orkestre…

Informacije

Tamburica fest je tamburaški festival koji se organizuje od 2008. godine. Prvobitno se održavao u selu Deronje u blizini Odžaka, ali je broj zainteresovanih posetilaca prerastao lokaciju i posle četiri godine festival se preselio u Novi Sad – u centar grada i na Petrovaradinsku tvrđavu.

Osnovna misija Tamburica festa je afirmacija tamburice kao instrumenta, kao i tamburaške muzike. U okviru festivala se organizuje nadmetanje tamburaških orkestara, revijalni koncerti, izložba likovne kolonije i brojne prateće manifestacije.

Festival počinje promenadom tamburaških orkestara ulicom Modene, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom uz prigodan muzički program.

Festival ima takmičarski karakter i svake godine stručni žiri dodeljuje prestižne nagrade: za najbolji tamburaški orkestar, najboljeg vokalnog solistu, najbolju autorsku pesmu, najboljeg instrumentalistu i najboljeg begešara.

Da li ste znali?

Sedište Svetske tamburaške asocijacije se zahvaljujući Tamburica festu nalazi baš u Novom Sadu.


Brojne su manifestacije u Srbiji koje promovišu muzičke instrumente. Neke od njih su Sabor frulaša Oj, Moravo ili Prva harmonika – Sokobanja.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Tucanijada

preporuka za manifestacije

Sveti Jovan Biljober