fbpx
Festival uličnih svirača

Manifestacija: Festival uličnih svirača

Gde se održava: u Novom Sadu

Kada se održava: 29-31.08.2019.

Posetite ovu manifestaciju ukoliko uživatu u uličnim proslavama, festivalima i karnevalskoj atmosferi…

Informacije: Festival uličnih svirača je prvi put održan 2001. godine i od tada se organizuje svake godine po istim usvojenim principima ulične umetnosti. Ovaj festival svake godine za tri dana vidi više od 70.000 posetilaca.

Na festivalu uličnih svirača učestvuju umetnici kojima je ulično sviranje i nastupanje na trgovima stil života, ali i autori koji su svojim trudom i zalaganjem afirmisali svoju umetnost. Do sada su učesnici bili najpoznatiji ulični svirači sveta, kao i umetnici koji su nastupali na drugim prestižnim evropskim festivalima, kako oni vrhunski i svetski priznati umetnici tako i potpuni amateri.

Festival se od 2016. godine organizuje u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave kako bi oplemenilo ulice i gradske prostore koji nose vredno kulturno nasleđe. Na taj način festival sa svojim učesnicima, posetiocima i lokalnim stanovništvom aktivno učestvuje u kreiranju nove umetničke i urbane sredine.

Toj inicijativi se pridružio i veliki broj udruženja, festivala i pojedinaca koji su želeli da učestvuju u oplemenjivanju ovog prostora.

Da li ste znali?

Osnovni moto organizatora je uverenje da kultura pripada ulici i da pripada svima, stoga su svi programi festivala besplatni.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search