in

BELEF – Beogradski letnji festival

preporuka za manifestacije

Manifestacija: BELEF – Beogradski letnji festival

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: 23. jun – 9. jul 2022. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko leto provodite u Beogradu, ukoliko imate goste iz inostranstva kojima želite da predstavite našu kulturu, ukoliko volite predstave i koncerte na otvorenom…

belef beogradski letnji festival

Informacije

Grad Beograd je davne 1976. godine počeo da organizuje kulturne programe u letnjim mesecima. Do 1986. godine program je uglavnom uključivao koncerte klasične muzike izvođača koji su dolazili iz inostranstva. Od 1986. do 1991. godine održava se Beogradsko leto, preteča BELEF-a tokom kojeg su se izvodili koncerti i predstave i drugi programi na otvorenom. Od 1992. godine manifestacija nosi sadašnji naziv BELEF (skraćenica za Beogradski letnji festival).

Tokom godina, festival je rastao i dopunjavao svoje programe, proširivao listu mesta održavanja, da bi danas objedinio tri umetničke oblasti: scensku, vizuelnu i muzičku.

Tokom vrelih letnjih dana na beogradskim ulicama i trgovima, u gradskim dvoranama, ali i u baštama grada, na Adi Ciganliji ili Kalemegdanu održavaju se pozorišne predstave, performansi i koncerti. Ovi programi značajno obogaćuju turističku ponudu grada i posebno su interesantni gostima Beograda. Programi okupljaju i veliki broj građana koji leto provode u Beogradu. Cene ulaznica su simbolične, a neki od programa su i besplatni.

Da li ste znali?

Organizatori BELEF-a svake godine osmisle zanimljive slogane manifestacije poput: U srcu BELEF (2018), Leti kulturno (2017), Daj malo ljubavi (2015), Sentimentalno putovanje (2014), Diši. Ne diši. (2013), Festival festivala (2012)…


Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Belgrade Beer Fest

preporuka za manifestacije

Apatinske ribarske večeri