in

BELEF – Beogradski letnji festival

preporuka za manifestacije

Manifestacija: BELEF – Beogradski letnji festival

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: 20. jun – 7. jul 2024. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko leto provodite u Beogradu, ukoliko imate goste iz inostranstva kojima želite da predstavite našu kulturu, ukoliko volite predstave i koncerte na otvorenom…

belef beogradski letnji festival

Informacije

Grad Beograd je davne 1976. godine počeo da organizuje kulturne programe u letnjim mesecima. Do 1986. godine program je uglavnom uključivao koncerte klasične muzike izvođača koji su dolazili iz inostranstva. Od 1986. do 1991. godine održava se Beogradsko leto, preteča BELEF-a tokom kojeg su se izvodili koncerti i predstave i drugi programi na otvorenom. Od 1992. godine manifestacija nosi sadašnji naziv BELEF (skraćenica za Beogradski letnji festival).

Tokom godina, festival BELEF je rastao i dopunjavao svoje programe, proširivao listu mesta održavanja, da bi danas objedinio tri umetničke oblasti: scensku, vizuelnu i muzičku.

Tokom vrelih letnjih dana na beogradskim ulicama i trgovima, u gradskim dvoranama, ali i u baštama grada, na Adi Ciganliji ili Kalemegdanu održavaju se pozorišne predstave, performansi i koncerti. Ovi programi značajno obogaćuju turističku ponudu grada i posebno su interesantni gostima Beograda. Programi okupljaju i veliki broj građana koji leto provode u Beogradu. Cene ulaznica su simbolične, a neki od programa su i besplatni.

Da li ste znali?

Organizatori BELEF-a svake godine osmisle zanimljive slogane manifestacije poput: U srcu BELEF (2018), Leti kulturno (2017), Daj malo ljubavi (2015), Sentimentalno putovanje (2014), Diši. Ne diši. (2013), Festival festivala (2012)…

BELEF – Beogradski letnji festival

Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Belgrade Beer Fest

preporuka za manifestacije

Apatinske ribarske večeri