in

Koji su to najtraženiji događaji u vreme pandemije

Najtraženiji događaji u vreme pandemije

Ponosni smo na činjenicu da čitanost portala o događajima u vreme kada se događaji ne organizuju nije opala, već naprotiv, beleži konstantan rast.

Ipak, pitali smo se šta je to što se „gugla“ kada su u pitanju događaji, kao i šta je ono što se najviše čita ili pretražuje na sajtu. Evo odgovora:

Sajmovi pre svega!

Najveći broj pojmova koji se pretražuju tiču se sajmova koji se tradicionalno održavaju u ovo vreme, odnosno održali bi se da je situacija drugačija.

Sajam turizma i Sajam nautike, lova i ribolova, spadaju među najbrojnije u pretragama na sajtu (u skladu sa temama o kojima pišemo). Pretražuje se i vreme održavanja Pčelarskog sajma (tradicionalno se održava u februaru ) i Sajma hortikulture (obično je u aprilu).

sajam turizma
Detalji sa Sajma turizma

Međunarodni Salon automobila uz Sajam motocikala jedan je od najvećih i najposećenijih na Beogradskom sajmu. Iako je njegovo održavanje odloženo, pretraga ovih pojmova nije smanjena. Zabunu oko održavanja je napravio i jedan od portala koji se bavi automobilima, jer je na svom sajtu najavio održavanje onlajn sajma automobila. Potrebno je naglasiti, da taj sajam nije ni u kakvoj vezi sa Salonom automobila.

Svi ovi podaci ukazuju da sajamska industrija nedostaje.

Tekst o Kalendaru sajmova u Srbiji jedan je od najčitanijih na portalu. Neprekidno ga ažuriramo u skladu sa novim informacijama koje dobijamo o održavanju sajmova.

Novosadski sajam je celokupnu epidemiološku situaciju iskoristio da se preusmeri na online predstavljanje. U martu je održan Sajam obrazovanja, a u aprilu se od 22. do 23. aprila održava Prvi online Sajam preduzetništva Vojvodine. Sajam će biti realizovan na platformi Novosadskog sajma – ExpoOnline.rs.

Šumadija sajam u ovom trenutku nema objavljen kalendar sajamskih manifestacija za 2021. godinu.

Događaji u prirodi

Ne čudi što se pored putovanja u prirodu i aktivnosti u prirodi, pretražuju i događaji u prirodi.

Taj trend će sigurno biti nastavljen i u godinama pred nama. Najtraženiji pojmovi na portalu su bili „cvetanje Tise“ i „narcisu u pohode“.

Cvetanje Tise

Cvetanje Tise je prirodni fenomen cvetanja reke koji se u našoj zemlji odigrava u mestima koja se nalaze na obali reke Tise (Novi Bečej, Kanjiža, Senta).

Cvetanje Tise se dešava u junu mesecu, a kada – to zavisi od vremenskih i drugih uslova.

novi becej kej
Novi Bečej, mesto održavanja manifestacije Kad Tisa cveta

Manifestacija Kad Tisa cveta u Novom Bečeju, prošle godine nije održana, ali je Tiski cvet privukao veliki broj zaljubljenika u prirodu da posete ovaj deo Vojvodine.

Narcisu u pohode

Narcisu u pohode je republička planinarska akcija koja se organizuje na planini Stolovi u maju svake godine. Jedna je od najstarijih i najmasovnijih ove vrste u Srbiji. Ove godine zauzima posebno visoko mesto u pretragama, a o tome koliko je zanimljiva govori podatak da nekoliko puta mesečno dobijamo pitanja u vezi sa ovom manifestacijom.

Manifestacija 2020. godine nije bila održana, jer je na snazi bila zabrana javnih skupova. Na planinu su izašli izletnici i planinari, ali organizovanog okupljanja nije bilo. Planirano je da se ove godine akcija Narcisu u pohode održi 16. maja (saznajte više).

Prošle godine je povećan broj rekreativaca u prirodi i planinara. Stoga, može biti zanimljivo i ovo: povodom obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji, Planinarski savez Srbije organizuje zanimljivu manifestaciju “120 vrhova Srbije”.


[Pročitajte i tekst] U 2020. godini održali su se i događaji na kakvima do tada nismo bili.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

prvi let čoveka u kosmos

[Izložba] 60 godina od prvog čovekovog leta u svemir

novi protokoli za organizaciju događaja

Novi protokoli za organizaciju događaja