in

Počinje planinarska igra „120 vrhova Srbije“

120 vrhova srbije

Povodom obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji, Planinarski savez Srbije organizuje manifestaciju „120 vrhova Srbije“.

Cilj igre je da se na simboličan način obeleži 120 godina organizovanog planinarsva u Srbiji. Ideja je da se mladima pruži izazov koji je u skladu sa modernim društvenim prilikama, ali bez ograničenja na godine starosti i popularizacija manje poznatih (posećenih) vrhova Srbije.

logo PSS 120 800px 300x300 1

Pravila igre i način realizacije

  • Učesnici igre mogu biti svi zainteresovani članovi Planinarskog saveza Srbije. Minimum tri člana iz istog planinarskog kluba-društva su u obavezi da na osnovu unapred zadatih naziva vrhova i koordinata dođu do vrha i naprave dokaz da su tu bili. Da, moguće je da jedan klub za jedan vikend posaljete i više video zapisa. Samo je bitno da je vrh sa spiska i da na akciji bude minimum tri člana iz jednog kluba/društva (tabelu vrhova u Excel formatu možete preuzeti na sajtu PSS)
  • Dokaz se sastoji od horizontalnog video klipa (min 15 sec) vrha i okoline, članova ekipe, izgovorenog datuma snimanja, naziva vrha i naziv planinarkog kluba/društva.
  • Ekipa svoj video dokaz šalje na Viber broj: +381644847591 i objavljuje ga javno, na ličnim ili klupskim profilima na nekoj od društvenih mreža, koristeći oznaku: #120vrhovaSrbije
  • Rezultat svake ekipe računaće se u konačnom plasmanu Osnovnoj planinarskoj organizaciji u kojoj su članovi ekipe učlanjeni.
  • Igra počinje sa datumom objavljivanja na sajtu PSS i traje do 11.11.2021. godine.
  • U tabeli koja sadrži sve zadate vrhove, vodiće se evidencija ekipa koji su prvi došli do zadatih vrhova i evidencija svih ostalih ekipa na svim vrhovima. Tabela će se popunjavati na osnovu redosleda pristizanja video poruka u aplikaciji Viber. Računaće se samo ekipe koje pošalju video dokaze u skladu sa uputstvima iz ovih pravila. Tabela će se ažurirati jednom nedeljno.

PSS zadržava pravo da pristigle video snimke obrađuje u skladu sa svojim potrebama na društvenim mrežama i ostalim elektronskim ili štampanim medijima.

Priznanja i nagrade na osnovu konačnog plasmana, najuspešnijim Osnovnim organizacijama, biće dodeljene na godišnjoj dodeli nagrada Planinarskog saveza Srbije decembra 2021. god.

Izvor: Organizacioni odbor obeležavanja jubileja povodom 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

vitezovi u smederevskoj tvrdjavi

Vitezovi su svakog vikenda u Smederevskoj tvrđavi

dogadjaji za vakcinisane

Događaji samo za vakcinisane?