in

Veseli spust na Ibru

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Veseli spust na Ibru

Gde se održava: na reci Ibar, u Kraljevu

Kada se održava: 16. jul 2023. godine. Od 10. do 16. jula organizuje se Nedelja veselog spust sa brojnim zabavnim programima

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite reku i splavarenje…

Informacije

Veseli spust na Ibru je najstarija manifestacija te vrste na rekama Srbije, organizuje se neprekidno od 1990. godine. Održan je čak i tokom NATO agresije, ali bez truba i svega što asocira na veselje. Organizuje se na dužini od 25 km reke Ibar, od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva.

Manifestacija privlači na desetine hiljada ljudi koji u svojim čamcima ili na splavovima napravljenim od najrazličitijih materijala poput drveta, guma ili flaša, splavare rekom u veselju, uz muziku i pesmu. Učesnici Veselog spusta posle prolaska kroz Bogutovac, mogu odmoriti u Mataruškoj Banji. Tu se tradicionalno kod restorana Jugoslavija služi vojnički pasulj, posle čega nastavljaju put do Kraljeva.

U okviru Veselog spusta, u Kraljevu se održavaju i brojni prateći programi, poput obuke spasavanja na divljim vodama i obuke za prvu pomoć, akcija dobrovoljnog davanja krvi, igara na vodi na gradskom bazenu, Kapetansko veče ili koncerta na gradskom trgu.

Da li ste znali?

Vremenski uslovi igraju veliku ulogu u održavanju ove manifestacije, te zbog bezbedonosnih razloga može biti otkazan ili održan u drugom terminu u slučaju obilnih padavina, najavljenog nestavilnog vremena ili visokog vodostaja Ibra.

U Srbiji se uz reke organizuju brojne manifestacije. Od gastronomskih to su ribarske večeri, a od zabavnih regate poput Drinske regate.


Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Vrnjački karneval

preporuka za manifestacije

Ulica otvorenog srca