in

[Najava] Kontakt konferencija – veliki regionalni događaj muzičke industrije

kontakt konferencija

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, održaće se osmi put u Beogradu. Kontakt24 se održava od 21. do 24. marta 2024. u organizaciji producentske kuće Kontakt konferencija i promoterske kuće Odličan Hrčak.

Kontakt24 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalce iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave. Za razvoj i napredak ove oblasti neophodna je konstantna saradnja stručnjaka sa naših prostora, kao i razmena iskustava i primera dobre prakse.

kontakt konferencija

Program Kontakt 2024

Revijalni koncertni program Kontakt konferencije i showcase festivala svake godine donosi notu ekskluzive u popkulturnim okvirima. Tako će biti i na osmom Kontaktu. 

Kada se govori o beogradskim bendovima koji su menjali lice grada i muzičkih tokova, Jarboli su neizbežni. Osam godina nisu nastupali uživo, ali će spektakularni comeback prirediti na osmom Kontaktu. Veliki je i značajan povod njihove nove koncertne priče: 25 godina albuma ,,Dobrodošli“.  Jarboli će nastupiti na Kontaktu, u Dorćol Platzu, 23. marta 2023.

Koncerti Bojane Vunturišević nisu česti, ali često nije dovoljan samo jedan kako bi se zadovoljile strasti njene sve brojnije publike. Umetnica koja je rokerski stav i energiju unela među TikTok generaciju, generaciju „Z“, na poseban način simboliše aktuelnu muziku koja se obraća starijim generacijama otvorenim za eksperimente i onim mlađim kojima live koncerti nisu deo svakodnevnog lifestyle-a. Nastupiće na osmom Kontaktu 23. marta 2024. u Domu omladine Beograda.

Koikoi je najtraženiji bend u regionu protekle godine. Obišli su Evropu tokom 2023, a s početka proleća će svu sublimiranu energiju da podele na Kontaktu sa domaćom publikom, regionalnim promoterima će još jednom pokazati zašto su na vrhu interesovanja njihovih kolega, a gostima iz Evrope koji budu posetili novo izdanje Kontakta poželeti najžešću muzičku dobrodošlicu u balkanski muzički svet. Njihov nastup u revijalnom delu programa osmog Kontakta biće u Dorćol Platzu 22. marta 2024.

Kako je Kontakt okrenut regionalnim artistima, i ove godine će biti prisutni predstavnice Hrvatske – Neno Belan i Bosne i Hercegovine – Letu štuke. Glas ovih bendova odjekuje kroz generacije koje su stasavale u bivšoj Jugoslaviji. Neno Belan u Domu omladine nastupa 21. marta 2024, a Letu Štuke na istoj lokaciji 22. marta. 

Direktno iz Bristola na Kontakt konferenciju, showcase i festival stiže osnivač Massive Attacka, rodonačelnik trip-hop žanra – Daddy G. Na samom otvaranju osmog Kontakta, 21. marta 2024, Daddy G će u Dorćol Platzu svojim DJ setom pokazati zašto važi za jednog od glavnih reformatora savremene muzike.

Pogledajte program Kontakt 2024

Muzički festival Hali Gali održaće se 23. marta u klubu Drugstore u Beogradu. Hali Gali je događaj poznat po plasiranju mladih izvođača iz mnogih alternativnih muzičkih žanrova i po šesti put nudi najbolje što srpska scena ima da ponudi.

U okviru Kontakta, u Dorćol Platzu, od 19. marta do 8. aprila, održaće se u izložba slika poznate glumice Katarine Žutić pod nazivom Persefonin vrt.

U konferencijskom delu programa Kontakt će ugostiti vrhunske profesionalce iz sveta muzičkog biznisa i kreativnih industrija iz raznih delova sveta.

O festivalu Kontakt

Kontakt se pozicionirao kao platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona, a deluje tokom cele godine. Kontakt je organizovao važne kulturne događaje proizašle kao plod saradnji ostvarenih po završetku zvanične Kontakt konferencije i showcase festivala u martu prošle godine.

Za sve dodatne informacije dostupne su na zvaničnom sajtu www.kontakt.org.rs.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Užice prestonica kulture

Užice – prestonica kulture Srbije 2024. godine

Turneja Slobodne zone

Turneja Slobodne zone kroz više od 50 gradova i opština u Srbiji