in

[Najava] Kontakt konferencija – veliki regionalni događaj muzičke industrije

kontakt konferencija

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, održaće se sedmi put u Beogradu. Kontakt23 se održava od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalce iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave. Za razvoj i napredak ove oblasti neophodna je konstantna saradnja stručnjaka sa naših prostora, kao i razmena iskustava i primera dobre prakse.

kontakt
Kontakt 2023

Program Kontakt 2023

Goran Bare i Majke stižu na Kontakt u četvrtak, 23. marta. Nastupiće u sali Amerikan,a Doma omladine Beograda. Malo je toga što se o višedecenijskom radu Gorana Bareta i Majki ne zna. Zna se samo da dugo nisu svirali u Beogradu i da će baš zato svojim koncertom otvoriti muzički program sedmog izdanja Kontakta. Njihovi koncerti su uvek nabijeni emocijama, ali i neizvesnošću. Nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Drugo ime koje organizatori Kontakta otkrivaju za festivalski deo programa jeste jedna od najvećih hip-hop senzacija u regionu – Vojko V. Svojim nastupom u Zappa Bazi 24. marta (21h) uveličaće novo izdanje tradicionalne manifestacije, koja tokom marta Beograd čini centrom muzičkih zbivanja na prostorima bivše Jugoslavije.

U okviru Kontakta u Domu omladine Beograda nastupiće i Paraf i Repetitor (u sali Amerikana), i Kralj Čačka (u Velikoj sali DOBa).

Koliki je značaj Parafa za razvoj kulturne zajednice regiona pored vanvremenskih pesama koje su i danas i više nego aktuelne, govori i činjenica da je grafit na kome piše ParafPunk Grad Rijeka, rodni grad benda, proglasio zaštićenim kulturnim dobrom.

Posle dugačke koncertne pauze Kralj Čačka se vratio na scenu krajem prošle godine, objavio je novi singl i spot ,,Zemlja nije moj dom“ i održao je nekoliko koncerata za pamćenje.

Interaktivna instalacija SUBAsoba
21 – 25. marta 2023. u izložbenom prostoru KULA (Cetinjska 15)
Ulaz: SLOBODAN

Interaktivna instalacija SUBAsoba koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15.

Kao producent i kompozitor Suba je uneo novi zvuk u savremenu muziku tadašnje Jugoslavije, kao i u muziku Brazila. Svojim stvaralaštvom ostavio je ogroman trag u obe zemlje, a put ka svetskoj slavi tragično je prekinut 1999. godine u Sao Paolu. Muzika koju je Suba stvarao bila je ispred svog vremena, tako da ona danas, nakon više od tri decenije, potpuno korespondira sa aktuelnim muzičkim pravcima. Sarađivao je sa najvažnijim autorima jugoslovenske muzike poput Milana Mladenovića i mnogim brazilskim muzičarima među kojima je i Bebel Gilberto.

Instalaciju čini prožimanje različitih formata u prostoru Kule u Cetinjskoj 15, uz prateći muzički program koji će se tokom trajanja izložbe organizovati u Anti Shop Elektropioniru, na istoj adresi. Posetioce očekuje izložba, zvučna instalacija, razgovori, predstavljanje novih izdanja, predavanja, projekcije video radova, džem sešni, nastupi DJ Brke i Vladimira Ivkovića…

Muzički festival Hali Gali održaće se 24. marta u klubu Drugstore u Beogradu. I ove godine Hali Gali je deo programa Kontakt konferencije, showcase-a i festivala koja se održava od 23. do 25. marta na više lokacija u Beogradu.

Hali Gali je događaj poznat po plasiranju mladih izvođača iz mnogih alternativnih muzičkih žanrova i po peti put nudi najbolje što srpska scena ima da ponudi. U ovom izdanju jednog od, muzički, najraznovrsnijih muzičkih festivala nastupaće Consecration, Vizelj, Koikoi, Proto Tip, Gazorpazorp, Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, Sv. Pseta i mnogi drugi izvođači sa domaće alternativne scene. Ovim programom HALI GALI najavljuje početak rada na novoj kompilaciji.

O festivalu Kontakt

Kontakt se pozicionirao kao platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona, a deluje tokom cele godine. Kontakt je organizovao dva Kontakt Sessiona i Kontakt specijal, važne kulturne događaje proizišle kao plod saradnja ostvarenih po završetku zvanične Kontakt konferencije i showcase festivala u martu ove godine. U okviru Kontakt Session serijala turski Lalalar nastupio je u Drugstore-u u julu, a u septembru je na istom mestu u Beogradu održan i Više manje zauvijek festival pop muzike na kom su nastupili aktuelni regionalni izvođači: Crvi, Logička greška, Peki Pele, Tihi talas, Dolores, Niko Nikolić i Rogi.

U saradnji sa emisijom ,,Bunt” Radio televizije Srbije sredinom godine objavljeno je i muzičko izdanje ,,Dani koji izmiču” – promotivna kompilacija Kontakt konferencije koja predstavlja jedno od mogućih lica regionalne scene.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je sajt www.kontakt.org.rs.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival nauke

Festival nauke od 17. do 19. maja u Beogradu

beogradsko proleće

Za Beogradsko proleće traži se karta više