in

Ulica otvorenog srca

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Ulica otvorenog srca

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: 1. januara 2024. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko verujete u ljubav, toleranciju, porodicu i humanost…

ulica otvorenog srca

Informacije

Tradicionalno, svake godine Beograđani Novu godinu proslavljaju sa svojom porodicom, prijateljima, gostima i sugrađanima na Ulici otvorenog srca.

Ulica otvorenog srca organizuje se od 1988. godine, kao proslava humanosti, mesto dobre energije i pozitivne atmosfere.

Tačno u podne, manifestacija se otvara malim vatrometom. Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači i predvode tradicionalnu šetnju, karneval pun muzike i igre koja pokreće Ulicu otvorenog srca. Manifestacija posebnu pažnju privlači kod dece koja uživaju u predstavama, animacijama, izvedbama uličnih zabavljača, žonglera, mađioničara i ukupnom zabavnom programu.

Manifestacija posebno podržava humanitarni projekat Doktori klovnovi, pa sav prihod od prodaje crvenih klovnovskih nosića ide u humanitarne svrhe, a kako ih posetioci manifestacije odmah po kupovini i stavljaju ulica se još i naziva Ulica crvenih noseva.

Ulica otvorenog srca se organizuje u Svetogorskoj ulici, delu Makedonske ulice (od Takovske do zgrade Doma omladine Beograda) i Skadarliji, dok se punktovi manifestacije nalaze ispred Ateljea 212, zgrade Opštine Stari grad, zgrade Radio Beograda i Kuće Đure Jakšića u Skadarliji.

Poslednjih godina manifestacija se proširila i na druge opštine: Čukaricu, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Rakovicu, Palilulu…

Da li ste znali?

Ulica otvorenog srca nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“ kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine posluživali goste.


Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Veseli spust na Ibru

preporuka za manifestacije

Tucanijada