in

Vrnjački karneval

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Vrnjački karneval

Gde se održava: u Vrnjačkoj Banji

Kada se održava: 9 – 16. jul 2023. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite karnevalsku atmosferu i zabavu na ulicama…

vrnjacki karneval

Informacije

Vrnjački karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. U Vrnjačkoj Banji se oduvek veliki značaj pridavao balovima, maskenbalima i zabavama (kermesi) koji su priređivani na velikoj terasi modernog banjskog kupatila. Ovakav duh se zadržao do danas.

Datum osnivanja (14. jul) prve turističke organizacije na balkanu (Osnovatelno fundatorsko društvo kiselo vruće vode u Vrnjcima) uzet je kao povod da se 2005. godine ustanovi manifestacija pod nazivom Vrnjački Karneval, pa su sva karnevalska dešavanja raspoređena u nedelji koja je vezana za ovaj datum.

Tokom tih nedelju dana u julu u Vrnjačkoj Banji se organizuje bogat program prepun koncerata, festivala izložbi, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja i maskenbala, a centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka u kojoj učestvuje više od 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva (vitezovi, musketari, vojnici, afrička plemena, vile, mažuretkinje, samba plesačice, plesne grupe iz Brazila, klovnovi, dvorske lude, kauboji, indijanci i najrazličitija bića iz mašte).

Da li ste znali? 

Najbolji način da se doživi karnevalska atmosfera u Vrnjačkoj Banji, jeste da se postane jedan od učesnika karnevalske povorke. Potrebno je samo pripremiti masku na vreme!


Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Vukov sabor

preporuka za manifestacije

Veseli spust na Ibru