fbpx
Drinska regata

Manifestacija: Drinska regata

Gde se održava: u Bajinoj Bašti

Kada se održava: 17-21.07.2019. (u trećoj nedelji jula)

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite manifestacije na vodi, splavarenje i timski duh…

Informacije: Drinska regata je najmasovnija manifestacija na reci Drini, prvi put održana 1994. godine kao uspomena na drevne drinske splavare. Manifestacija je danas prilagođena savremenim turističkim trendovima i posebno privlači mlađe generacije. Traje pet dana – uvek od srede do nedelje i tada se u centru Bajine Bašte održava sajam meda, rakije, suvenira i domaće radinosti. Veliki spust Drinom, koji privlači najveći broj posetilaca je uvek subotom. Spust Drinom je od Perućca do Rogačice, a povorka koja je nekoliko kilometara duga počinje ispod hidroelektrane Bajina Bašta tačno u 11 sati. Gužve su toliko velike da je ka Perućcu potrebno krenuti nekoliko sati ranije.

U okviru manifestacije organizuju se i brojni prateći programi poput koncerata ili  takmičenja u pripremanju riblje čorbe, a posebnu pažnju privlače skokovi sa mosta u Drinu gde se pred hiljadama posetilaca nadmeću najhrabriji skakači.

Poslednjeg dana manifestacije sumiraju se utisci i uživa u predstavama i izložbama koje se organizuju u gradu.

Da li ste znali?

Drinsku regatu često nazivaju i srpski karneval u Riju, zbog brojnih učesnika u povorci na vodi koji na svojim šarenim čamcima, brodovima i najrazličitijim plovilima uz zvuke muzike uživaju u druženju na reci.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search