fbpx
Mermer i zvuci

Manifestacija: Smotra umetnosti Mermer i zvuci

Gde se održava: u Aranđelovcu

Kada se održava: jul-avgust-septembar

Posetite ovu manifestaciju ukoliko ste zaljubljenik u umetnost, skulpturu i keramiku…

Informacije: Smotra umetnosti pod nazivom Mermer i zvuci započeta je 1968. godine kada su se na ovoj manifestaciji predstavila najvrednija muzička, folklorna, dramska, baletska, književna, likovna i filmska ostvarenja tog vremena. Uz tu smotru programski su vezani i Simpozijum skulpture „Beli venčac“ i Međunarodni festival „Svet keramike“. Park u kojem se manifestacija organizuje poznat je i kao park slobodne skulpture koje su nastale u umetničkom programu radom vajara na mermeru koji je i potekao sa obližnje planine Venčac.

Smotra Mermer i zvuci u svom programu ima pozorišne predstave, izložbe, likovne kolonije, kniževne večeri i koncerte koji obogaćuju život Aranđelovčana, ali i privlače veliki broj zaljubljenika u umetnost.

Da li ste znali?

Dve stotine umetnika ostavilo je Aranđelovcu oko sedam stotina radova koji čine zbirku Simpozijuma „Svet keramike“ Smotre umetnosti Mermer i zvuci. Sve skulpture koje se izrađuju ostaju u Narodnom muzeju Aranđelovca, odnosno u velikoj zbirci eksponata. To je jedna od najbrojnijih i najznačajnijih zbirki ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope.

 

Pogledajte program Smotre umetnosti Mermer i zvuci 2019.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search