in

Beogradski irski festival – festival koji boji grad u zeleno!

beogradski irski festival

Prošle godine je otkazan zbog epidemiološke situacije, ali ove godine Beogradski irski festival ima nameru da zasija u punom sjaju (u skladu sa okolnostima, naravno), od 12. do 21. marta.

Ovogodišnji Beogradski Irski Festival biće otvoren jedinstvenom izložbom u okviru koje će biti prikazana Velika Knjiga o Irskoj, antologijsko delo i jedinstven rukopis koji sadrži originalna dela 9 kompozitora, 121 umetnika i 143 pesnika, uključujući i tri nobelovca za književnost: Semjuela Beketa, Šejmusa Hinija i Dereka Valkota.

Planirano je da se izložba ovog fascinantnog umetničkog dela otvori se u subotu 13.marta na Savamala Promenadi (ali je zbog epidemioloških mera ovaj događaj odgođen), dok se dokumentarni film o istoj može pogledati 17. marta u Kinoteci ili online.

Nedelja filma u Kinoteci

Kako upoznati jednu zemlju, nego kroz filmove koje snima i kroz njih opisuje kulturu, ljude, običaje, obeležja?

Nedelja filma u Kinoteci planirana je od 15. do 21. marta i uz simboličnu cenu karte, projekcijama u 17 časova i tom prilikom, cele nedelje, posetioci će moći da uživaju u sledećim filmovima: Sea Fever, A Journey Through Film, Seamus Heaney And The Music Of What Happens (u sredu i u nedelju), This Ain’t No Disco, Wonder Walls i Shooting the Darkness.

AŽURIRANO 16.03. U skladu sa aktuelnim merama kriznog štaba, sve filmske projekcije u Kinoteci u periodu od 17. do 21. marta se otkazuju.

Beket na filmu

Posetioci Beogradskog irskog festivala moći će da uživaju u celodnevnim projekcijama filmova snimljenih po motivima svih devetnaest Beketovih scenskih komada sa izuzetkom ranog i neizvođenog rada Eluterije. Svaki film ima različitu postavku i režiju sastavljenu od glumaca iz pozorišta, filma i drugih polja među kojima se nalaze i neka koja su se istakla u radu na Beketovim komadima.

St. Patrick’s Day i Orthodox Celts

Na sam Dan Svetog Patrika, planiran je koncert grupe Orthodox Celts, koji se na taj datum već tradicionalno održava.

Iako bi broj mesta bio ograničen i koncert realizovan uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera u Kombank dvorani, odlučeno je da se isti otkaže zbog epidemiološke situacije u zemlji.

Beogradski irski festival boji Beograd u zeleno

I ove godine, naravno, zahvaljujući Beogradskom irskom festivalu, neka od najpoznatijih obeležja Beograda biće obojena dobro poznatom zelenom bojom!

Palata Albanija, Hotel Moskva, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, Stari most, Glavna Pošta, Ambasada Kanade i Narodni muzej postaće zeleni!

Festival zelene svetlosti ili Greening biće održan u noći 16. na 17. mart.

Program Beogradskog irskog festivala možete pogledati na zvaničnom sajtu festivala.


AŽURIRANO 16.marta 2021: Usled novouvedenih mera Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije, događaji planirani od srede 17. marta do nedelje 21. marta 2021, odloženi su do daljnjeg.

Naslovna fotografija: Fb stranica Belgrade Irish Festival


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

2 Comments

Leave a Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kada ce koncerti

Kada će koncerti, zna li se šta?

festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača – Gradić fest otvorio je konkurs za izvođače