in

Roštiljijada

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Roštiljijada

Gde se održava: u Leskovcu

Kada se održava: 22 – 28. avgust 2022. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite gastronomske manifestacije i jela od mesa…

rostiljijada

Informacije:

Roštiljijada u Leskovcu se organizuje od 1989. godine na prostoru popularne Široke čaršije. Za sedam dana trajanja manifestacije Leskovac poseti oko pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva i pojede se više od 70 tona mesa.

Na unificiranim štandovima sastavljenih od vagona predstavljaju se majstori leskovačkog roštilja i pripremaju ćevapčići, pljeskavice, kobasice, ali se krčkaju i svadbarski kupus, leskovačka mućkalica i na ražnju okreću prasići i jagnjići.

U tradicionalnom delu programa su pripremanje najveće pljeskavice na svetu, najveće pljeskavice iz ruku, takmičenje majstora roštilja, takmičenje učenika ugostiteljskih škola u pripremi jela sa roštilja, takmičenje u brzom jedenju ljutih papričica.

Na Roštiljijadi se iz godine u godinu pravi najveća pljeskavica na svetu. Ona koja trenutno drži taj rekord je iz 2018. godine i je teška 66 kilograma i 100 grama.

Leskovačku Roštiljijadu prati bogat zabavni program uz nastupe popularnih estradnih zvezda, folklornih grupa i orkestara.

Pogledajte program Roštiljijada 2022.

Da li ste znali?

Posetioci Roštiljijade u okviru aktivnosti Narodnog muzeja u Leskovcu mogu probati i tzv. praistorijske pljeskavice napravljene od sočiva, graška, prosa i povrća, sastojaka koji su dominirali u ishrani ljudi koji su na ovom prostoru živeli u poznom bronzanom dobu.

Manifestacija Roštiljijada je dobitnik najprestižnije nagrade u turizmu Turistički cvet.


Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Sabor frulaša Srbije „Oj, Moravo“

preporuka za manifestacije

Prva harmonika – Sokobanja