fbpx
Guitar Art Festival

Manifestacija: Guitar Art Festival – GAF

Gde se održava: u Beogradu (u Kombank dvorani i Zadužbini Ilije M. Kolarca)

Kada se održava: 12-17.03.2019.

Posetite ovu manifestaciju ukoliko uživate u zvuku gitare…

Informacije: Guitar Art Festival se organizuje od 2000. godine sa ciljem da okupi gitariste svih profila od đaka osnovnih i srednjih škola, njihovih profesora, pa do vodećih svetskih gitarista. Danas predstavlja uvaženu profesionalnu i stručnu manifestaciju i uživa status jednog od pet najvećih i najistaknutijih internacionalnih festivala klasične gitare u svetu.

Manifestacija obuhvata koncerte najznačajnijih domaćih i stranih gitarista, ali i takmičenja u solo gitari i gitara u kamernoj muzici, majstorske radionice i teorijska predavanja i promocije.

Pažljivim odabirom izvođača, organizatori svake godine ponude publici za svakog po nešto, pa na festivalu nastupaju svetski poznati muzičari iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Da li ste znali?

Pred svaki Guitar Art festival se izdaje kompilacija sa najboljim snimcima sa prethodnog festivala. Uz izdanje na kompakt-disku, svake godine se izdaje i knjiga koja detaljno predstavlja učesnike i druga dostignuća festivala.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search