in

Gitarijada

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Gitarijada

Gde se održava: u Zaječaru, na gradskom stadionu Kraljevica

Kada se održava: u avgustu 2023. godine

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite rok muziku, koncerte na otvorenom…

gitarijada

Informacije

Zaječarska gitarijada osnovana je 1966. godine i smatra se najstarijom rok manifestacijom u Evropi. To je muzički festival koji traje od godine do godine od tri do pet dana i organizuje se u letnjim mesecima, prethodno u julu i avgustu, a poslednjih godina u junu mesecu.

Iako je na Gitarijadi nastupao veliki broj najpopularnijih rok zvezda, cilj manifestacije je da se pruži šansa što većem broju mladih, dobrih rok bendova koji će trajati.

Za Gitarijadu se vezuju i prvi nastupi sada već afirmisanih rok bendova poput npr. grupe Neverne bebe čiji frontmen je pobedio na Gitarijadi 1983. godine da bi kasnije oformio bend koji postoji i uspešno radi i danas.

Program manifestacije obuhvata takmičenje demo bendova i revijalne nastupe poznatih domaćih i stranih grupa. Ulaz na Gitarijadu i rok kamp su besplatni, ali je potrebno obezbediti mesta u kampu odnosno rezervisati smeštajne kapacitete u Zaječaru odmah po trenutku odluke o dolasku, zbog velikog broja zainteresovanih posetilaca.

Da li ste znali?

Učesnici takmičarskog programa Zaječarske gitarijade se svake godine biraju na mini gitarijadama koje se organizuju u Vranju, Zrenjaninu, Smederevu i Novom Sadu.

Gitarijada Zaječar

Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Guitar Art Festival

preporuka za manifestacije

Fish fest