fbpx
Fish fest BeogradManifestacija: Fish fest

Gde se održava: u Beogradu, na platou kod kule Nebojša

Kada se održava: u avgustu / u septembru

(još uvek nije objavljen datum održavanja ove godine)

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite Dunav, riblje specijalitete, zabavu na rekama…

Informacije: Fish fest je prvi put organizovan 2007. godine kao finalna manifestacija Dana evropske baštine. Organizuje se na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod kule Nebojša.

Ova manifestacija je jedna od najvećih gastronomsko zabavnih manifestacija na reci u Srbiji. Do sada je u okviru manifestacije skuvano na tone jela od ribe i posluženo stotine hiljada posetilaca. Tokom četiri festivalska dana, posetioci mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama i predavanjima najvećih šefova kuhinje i profesora.

Festival okuplja najbolje kuvare iz našeg regiona: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji pored riblje čorbe, spremaju i druge specijalitete. Svoje znanje predstavljaju i majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, ali i gostujući kuvari u delu kuvarski šou. Jedan deo manifestacije je posvećen i takmičenju mladih kuvara.

Na štandovima na platou održavaju se prezentacije starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije, a svakog dana se organizuju koncerti najpopularnijih muzičara i grupa, ali i umetničke kolonije čija dela se prodaju u humanitarne svrhe.

Ulaz na Fish Fest Beograd je besplatan.

Da li ste znali?

Kada je despot Stefan 1405. godine preselio prestonicu iz Kruševca u Beograd, u želji da Beograd ne bude samo vojna varoš sagrađen je i Donji grad – Vodena varoš. Nju tada naseljavaju trgovci, zanatlije (zidari, stolari, tesari, kovači, kamenoresci, vodeničari), kao i brojne ribarske porodice. To je mesto održavanja manifestacije Fish fest.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search