in

Belgrade Beer Fest

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Belgrade Beer Fest / Beogradski festival piva

Gde se održava: u Beogradu, na Ušću

Kada se održava: 15 – 19. jun 2023. godine

NAPOMENA: Zbog najavljenih obilnih padavina program Belgrade Beer Fest-a za 15. jun je odložen. Sve ulaznice kupljene za taj dan, važiće za 19. jun!

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite pivske festivale, okupljanje sa društvom na koncertima, dobar provod…

belgrade beer fest
Fotografija: Belgrade Beer Fest / Beogradska Kulturna Mreža

Informacije

Belgrade Beer Fest (Beogradski festival piva) se organizuje od avgusta 2003. godine. Festival se do 2007. godine održavao na prostoru donjeg grada Beogradske tvrđave, da bi se 2008. godine preselio na novobeogradsko Ušće gde se održava i danas. Smatra se najvećim i najposećenijim pivskim festivalom u jugoistočnoj Evropi. Za pet dana održavanja, festival u proseku poseti pola miliona ljudi. Najveća draž manifestacije je svakako besplatan ulaz, na veliku radost svih posetilaca.

Na festivalu se degustira oko 45 različitih pivskih internacionalnih i srpskih brendova. Muzički program je veoma raznovrstan i predstavlja spoj roka, muzike regiona, najatraktivnijih bendova srpske scene i elektronske muzike koju puštaju DJ-evi sa svih strana sveta. Posebna pažnja se posvećuje mladim neafirmisanim bendovima.

Belgrade Beer Fest se tradicionalno održavao u avgustu, ali je ove godine termin pomeren na jun.

beer fest beograd
Fotografija: Belgrade Beer Fest / Beogradska Kulturna Mreža

Da li ste znali?

Belgrade Beer Fest je uvek bio otvoren za saradnju sa velikim brojem društvenih i nevladinih organizacija, te su tokom trajanja festivala aktuelne i društveno odgovorne kampanje poput:

  • Biram da recikliram (sa kompanijom Ball Packaging Europe, promoviše se limenka kao ambalaža koja se 100% reciklira i time se šalje važna poruka o očuvanju i zaštiti životne sredine),
  • Društvo, ko vozi kući? (sa kompanijom Heineken u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Gradskim saobraćajnim preduzećem i Srbijatransportom gosti festivala mogu da koriste besplatan gradski prevoz od i do festivala sa četiri ključne tačke u Beogradu, dok je međugradski prevoz organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca, sve sa ciljem promocije važnosti odgovorne konzumacije alkohola),
  • Reciklirajte i vi (u saradnji sa Apatinskom pivarom kako bi se dugoročno podizala svest javnosti o značaju i upotrebnoj vrednosti ambalaže),
  • Kad pijem, ne vozim (odgovorna konzumacija alkohola je važna tema koju Apatinska pivara pokreće u javnosti i u partnerstvu sa Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, upozorava na rizike vožnje pod dejstvom alkohola).
Belgrade Beer Fest

Pogledajte i ostale manifestacije u Srbiji koje preporučujemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Belgrade Fashion Week

preporuka za manifestacije

BELEF – Beogradski letnji festival