in

Karneval cveća u Beloj Crkvi

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Karneval cveća / Belocrkvanski karneval

Gde se održava: u Beloj Crkvi

Kada se održava: 24 – 27. jun 2021.

Povorka se održava 26. juna od 18 časova.

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite karnevale i cveće…

Belocrkvanski karneval (Foto: Turistička organizacija Bela Crkva)

Informacije

Karneval cveća se u Beloj Crkvi sa prekidima organizuje više od 150 godina. Prvi pisani pomen o karnevalima u Beloj Crkvi datira iz 1852. godine kada su se karnevali održavali povodom pokladnih svečanosti. Danas, ova manifestacija otvara turističku sezonu u Beloj Crkvi.

Program karnevala cveća je sedmodnevan. On obuhvata: izbor i nagrađivanje najlepših cvetnih dvorišta, bašta i terasa, izlaganje cveća u otvorenim i zatvorenim prostorima, radionice cveća sa programima edukacije za proizvodnju i prodaju cveća, muzičku svečanost posvećenu cveću, kulturne programe na jezicima nacionalnih manjina i gostovanje karnevalskih i pevačkih grupa i filklornih udruženja.

Završnicu karnevala čini povorka sa cvetnim eksponatima koji se specijalno prave za tu priliku mesecima ranije, a u programu učestvuju mažoretkinje, duvački orkestar, karnevalske grupe i motori. Kraj povorke tradicionalno označava vatromet i koncert na gradskom trgu.

Da li ste znali?

Belocrkvanski karneval je najstariji u Srbiji, u njegovoj pripremi učestvuje čitav grad, a ulice i fasade se doteruju posebno za ovu priliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Kosidba na Rajcu

preporuka za manifestacije

Just Out Festival