fbpx
Just Out Festival

Manifestacija: Just Out Festival

Gde se održava: u Manasiji, pokraj Despotovca

Kada se održava: 23-25.08.2019.

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite odmeravanje snaga, viteške borbe, viteške vrednosti…

Informacije: Just out je viteški festival koji se organizuje od 2015. godine pod okriljem manastira Manasija. U poslednjoj nedelji avgusta, u trajanju od tri dana kroz festival se promoviše srpska kulturno istorijska baština u znak sećanja na despota Stefana Lazarevića koji je sagradio jedno od najlepših crkvenih zdanja i jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, manastir Manasiju sa crkvom svete Trojice.

Osnovna ideja organizacije festivala je afirmacija viteških vrednosti kao ideala hrišćanskog življenja kroz služenje Bogu i zajednici, a sa ciljem da to bude nadahnuće budućim generacijama.

Najveći deo aktivnosti se dešava u viteškom selu i borilištu, gde se održavaju viteške borbe i mačevanje, streličarski turniri i defile vitezova iz 19 zemalja. Pored kulturno-umetničkog i viteškog programa, zastupljen je i bogat muzički i plesni program, kao i program za najmlađe — koji obuhvata malu školu mačevanja, grnčarije i srednjovekovne društvene igre.

Posetioci sem manastira mogu da prošetaju i ulicom starih zanata, kao i da posete srednjovekovni kamp — gde su smešteni učesnici programa. U blizini postoji i kamp naselje, koje je predviđeno za smeštaj posetilaca.

Ulaz na festival je besplatan, dok se boravak u kampu u Manasiji plaća simbolično.

Da li ste znali?

Kako bi pomogli razvoj lokalnog preduzetništva i Homoljskog piva, organizatori Just Out festivala su napravili nefilitriran Ale u ograničenoj količini, po recepturi iz srednjeg veka.

 

Peti Just Out Festival održava se od 23. do 25. avgusta sa još atraktivnijim programom.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search