in

Ne morate ići u svet da biste svet videli

nase manifestacije koje lice na svetske

Svi imamo bar po neki neispunjen san, zar ne? Najlepši snovi su uvek povezani sa putovanjima, doživljajima i festivalima. Da otputujemo, otplovimo, doživimo, uživamo…

Da li ste i vi nekada poželeli isto? Da osetite euforiju publike na trci Formule 1 i samo vetar u kosi kao znak da je bolid upravo proleteo pored vas, a ni videli ga niste ili mističnost karnevala pod maskama dok šetate Venecijom u renesansnom kostimu i očijukate sa potpunim strancima ili miris paradajza u vazduhu dok osećate da vam je svuda po licu, po telu, u kosi, a ne prestajete da se smejete, jer vidite da je tako i hiljadama drugih oko vas koji nastavljaju igru tim crvenim loptama na Tomatina festivalu

Nekada stvarnost nadjača želje i pronađete milion razloga zašto ipak sedite kod kuće.

Daleko je, skupo je, nerealno je, nemoguće je, nemam vremena, nemam društvo…

Mnogo bi jednostavnije bilo da se sve to dešava u Srbiji.

Možda se i dešava. Treba samo da znate kada i gde.

kad tisa cveta


Festival svetlosti, Tajland

Ne. Kada Tisa cveta, Novi Bečej

Kada Tisa procveta, Novobečejci organizuju romantični ritual puštanja plutajućih zapaljenih svećica u reku. Jedna sveća – jedna želja. Legenda kaže, kada Tisa cveta, ljubavne se želje ispunjavaju.

nusicijada


Karneval, Venecija

Ne. Nušićijada, Ivanjica

Festival posvećen našem komediografu svojevrsni je vremeplov. Zavirite u bakine ormare ili se javite kostimografu Nušićijade, obucite staročaršijsku garderobu i bar jedan dan proživite u nekom drugom vremenu, vremenu dama i kavaljera.

karneval pancevo


Karneval, Rio

Ne. Karneval, Pančevo

Više od 2000 karnevalskih grupa, različitih kultura i tradicije smenjuju se sredinom juna svake godine, jedna za drugom ulicama Pančeva. Šareni kostimi, muzika i vatromet prave karnevalsku atmosferu u ovom gradu na Tamišu koji ima karnevalsku tradiciju još iz 19. veka.

beer fest


Oktoberfest, Minhen

Ne. Beer fest, Beograd

Ove godine, više nego ijedne pre, beogradski Beer fest podseća na Oktoberfest. Sve veći izbor piva, ali i specijalno dizajnirani prostori, šatori i pabovi, doprinose tom posebnom ugođaju.

just out festival


Festival renesanse, Teksas

Ne. Just Out festival, Despotovac

Viteški festival koji se održava među zidinama manastira Manasija, za kratko vreme privukao je veliki broj posetilaca i učesnika iz celog sveta. Mačevanje, streličarstvo, viteške srednjovekovne borbe i stari zanati samo su deo atrakcija koje se ovde mogu videti i isprobati.

Možda i ne znate da se u našoj zemlji godišnje organizuje više od 3.000 najrazličitijih manifestacija.

Među njima sigurno ima i onih koji temom ili sadržajem podsećaju na uspešnije i poznatije, one svetske, koje ste oduvek želeli da posetite.

Možda je za Vaš prvi korak potrebna samo prava informacija.

NAPOMENA:

Tekst je inspirisan sjajnom kampanjom portala www.selo.rs u kojoj su prikazane Svetske, a naše – prirodne lepote Srbije.

Pogledajte više o tome na facebook stranici Seoski Turizam Srbije – Selo.rs.

Ukoliko imate sličan primer, podelite u komentarima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

radost evrope

Radost Evrope – Radost je biti dete

turisticki cvet

Dodeljena najprestižnija nagrada u turizmu „Turistički cvet“