fbpx
Svi imamo bar po neki neispunjen san, zar ne? Moji snovi su uvek bili povezani sa putovanjima, doživljajima i festivalima. Da otputujem, otplovim, doživim, uživam…

Da li ste i vi nekada poželeli isto? Da osetite euforiju publike na trci Formule 1 i samo vetar u kosi kao znak da je bolid upravo proleteo pored vas, a ni videli ga niste ili mističnost karnevala pod maskama dok šetate Venecijom u renesansnom kostimu i očijukate sa potpunim strancima ili miris paradajza u vazduhu dok osećate da vam je svuda po licu, po telu, u kosi, a ne prestajete da se smejete, jer vidite da je tako i hiljadama drugih oko vas koji nastavljaju igru tim crvenim loptama na Tomatina festivalu

Nekada stvarnost nadjača želje i pronađete milion razloga zašto ipak sedite kod kuće.

Daleko je, skupo je, nerealno je, nemoguće je, nemam vremena, nemam društvo…

Mnogo bi jednostavnije bilo da se sve to dešava u Srbiji.

Možda se i dešava. Treba samo da znate kada i gde.


Festival svetlosti, Tajland
Ne. Kada Tisa cveta, Novi Bečej

 

 

 

Kada Tisa procveta, Novobečejci organizuju romantični ritual puštanja plutajućih zapaljenih svećica u reku. Jedna sveća – jedna želja. Legenda kaže, kada Tisa cveta, ljubavne se želje ispunjavaju.


Karneval, Venecija
Ne. Nušićijada, Ivanjica

 

 

 

Festival posvećen našem komediografu svojevrsni je vremeplov. Zavirite u bakine ormare ili se javite kostimografu Nušićijade, obucite staročaršijsku garderobu i bar jedan dan proživite u nekom drugom vremenu, vremenu dama i kavaljera.


Karneval, Rio
Ne. Karneval, Pančevo

 

 

 

Više od 2000 karnevalskih grupa, različitih kultura i tradicije smenjuju se sredinom juna svake godine, jedna za drugom ulicama Pančeva. Šareni kostimi, muzika i vatromet prave karnevalsku atmosferu u ovom gradu na Tamišu koji ima karnevalsku tradiciju još iz 19. veka.


Oktoberfest, Minhen
Ne. Beer fest, Beograd

 

 

 

Ove godine, više nego ijedne pre, beogradski Beer fest podseća na Oktoberfest. Sve veći izbor piva, ali i specijalno dizajnirani prostori, šatori i pabovi, doprinose tom posebnom ugođaju.


Festival renesanse, Teksas
Ne. Just Out festival, Despotovac

 

 

 

Viteški festival koji se održava među zidinama manastira Manasija, za kratko vreme privukao je veliki broj posetilaca i učesnika iz celog sveta. Mačevanje, streličarstvo, viteške srednjovekovne borbe i stari zanati samo su deo atrakcija koje se ovde mogu videti i isprobati.

 

Možda i ne znate da se u našoj zemlji godišnje organizuje više od 3.000 najrazličitijih manifestacija. Među njima sigurno ima i onih koji temom ili sadržajem podsećaju na uspešnije i poznatije, one svetske, koje ste oduvek želeli da posetite.

Možda je za Vaš prvi korak potrebna samo prava informacija.

NAPOMENA:

Tekst je inspirisan sjajnom kampanjom portala www.selo.rs u kojoj su prikazane Svetske, a naše – prirodne lepote Srbije.

Pogledajte više o tome na facebook stranici Seoski Turizam Srbije – Selo.rs.

Ukoliko imate sličan primer, podelite u komentarima!

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search