in

DigiTour projekat – pomoć za oko 140 srednjih i malih preduzeća u turizmu

Digitour

Klaster puteva kulture poziva srednja i mala preduzeća u turizmu iz jugoistočne Evrope na razgovor o mogućnostima saradnje u okviru međunarodnog DIGITOUR projekta, koji će pružiti finansijsku i konsultantsku pomoć za oko 140 srednjih i malih preduzeća iz 12 evropskih zemalja.

Svi zainteresovani mogu da se pridruže razgovoru uživo u ponedeljak, 5. septembra od 11 sati u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 3) ili online, putem Zoom platforme.

Učešće je potrebno potvrditi do petka, 2. septembra putem sledeće email adrese:
office@cluster-culturalroutes.org.

Projekat „Podsticanje turističkog sektora u Evropi kroz digitalne alate i inovacije – DIGITOUR“ sprovodi Klaster puteva kulture, zajedno sa devet partnerskih organizacija iz Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Bugarske, Danske i Češke, a finansira ga Evropska komisija preko Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME), u okviru programa COSME COS-TOURINN-2020-3-04. Koordinator projekta je Venetian Cluster (Italija).

Kako bi opstala i ostala konkurentna u narednim godinama, malim i srednjim preduzećima je potrebna podrška u prilagođavanju izazovima i pronalaženju novih rešenja za efikasno i održivo upravljanje. Razvoj novih proizvoda i usluga je ključ održivosti, kao i marketing i promocija njihove ponude prema potrebama ciljnih kupaca. Digitalni alati i tehnologije mogu pomoći malim i srednjim preduzećima u ovom nastojanju, međutim, nivo veština i znanja o takvim alatima nije na podjednakom nivou među evropskim malim i srednjim preduzećima, pa čak ni unutar turističkih ekosistema.

Stoga će projekat DIGITOUR podržati mala i srednja preduzeća u turizmu kroz dve vrste vaučera, ciljajući različite nivoe digitalne zrelosti. Vaučer za unapređenje digitalnih veština i izgradnju kapaciteta je namenjen preduzećima koja su voljna da unaprede svoje znanje o digitalnim alatima i tehnologijama kako bi podstakli svoju konkurentnost i rast. Cilj je povećanje njihovog znanja kroz obuku i individualnu savetodavnu podršku. Inovacioni vaučer za saradnju je namenjen grupama malih i srednjih preduzeća koja žele da sarađuju na inovativnim nacionalnim ili transnacionalnim digitalnim projektima. Cilj je da se podstaknu inovativne ideje malih i srednjih preduzeća kako bi se poboljšali održivo upravljanje, ponuda proizvoda i usluga, marketing i promocija. Biće posebno podstaknuta prekogranična partnerstva u turistickom sektoru, kao i međusektorska saradnja sa dobavljačima inovativnih, digitalnih rešenja i novih tehnologija.

Oba vaučera će doprineti postizanju opšteg cilja projekta – održivo povećanje konkurentnosti i otpornosti turističkih malih i srednjih preduzeća u Evropi, kako bi mogla da se izbore sa novim izazovima. Projekat DIGITOUR će stvoriti okruženje pogodno za inovacije, kako bi evropska turistička mala i srednja preduzeća bila spremna da koriste inovativne digitalne alate u skladu sa svojim specifičnim potrebama i da razviju nove ponude i poslovne modele uz podršku stručnjaka.

O Klasteru kulture

Klaster puteva kulture (Cluster of Cultural Routes) je međunarodna organizacija sa sedištem u Srbiji, koja među svojim članovima ima preko 50 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, organizacija civilnog društva, srednjih i malih preduzeća i čak pet univerziteta, iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Češke i SAD. Klaster se prvenstveno bavi razvojem tematskih kulturno-turističkih ruta.

Izvor: Klaster puteve kulture


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Zeleni bioskop slobodna zona

Slobodna zona ozelenela Evropsku prestonicu kulture!

gastro srem stara pazova

Gastro Srem 2. i 3. septembra u Staroj Pazovi