in

DigiTour projekat – pomoć za oko 140 srednjih i malih preduzeća u turizmu

Digitour

Klaster puteva kulture poziva srednja i mala preduzeća u turizmu iz jugoistočne Evrope na razgovor o mogućnostima saradnje u okviru međunarodnog DIGITOUR projekta, koji će pružiti finansijsku i konsultantsku pomoć za oko 140 srednjih i malih preduzeća iz 12 evropskih zemalja.

Svi zainteresovani mogu da se pridruže razgovoru uživo u ponedeljak, 5. septembra od 11 sati u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 3) ili online, putem Zoom platforme.

Učešće je potrebno potvrditi do petka, 2. septembra putem sledeće email adrese:
office@cluster-culturalroutes.org.

Projekat „Podsticanje turističkog sektora u Evropi kroz digitalne alate i inovacije – DIGITOUR“ sprovodi Klaster puteva kulture, zajedno sa devet partnerskih organizacija iz Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Bugarske, Danske i Češke, a finansira ga Evropska komisija preko Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME), u okviru programa COSME COS-TOURINN-2020-3-04. Koordinator projekta je Venetian Cluster (Italija).

Kako bi opstala i ostala konkurentna u narednim godinama, malim i srednjim preduzećima je potrebna podrška u prilagođavanju izazovima i pronalaženju novih rešenja za efikasno i održivo upravljanje. Razvoj novih proizvoda i usluga je ključ održivosti, kao i marketing i promocija njihove ponude prema potrebama ciljnih kupaca. Digitalni alati i tehnologije mogu pomoći malim i srednjim preduzećima u ovom nastojanju, međutim, nivo veština i znanja o takvim alatima nije na podjednakom nivou među evropskim malim i srednjim preduzećima, pa čak ni unutar turističkih ekosistema.

Stoga će projekat DIGITOUR podržati mala i srednja preduzeća u turizmu kroz dve vrste vaučera, ciljajući različite nivoe digitalne zrelosti. Vaučer za unapređenje digitalnih veština i izgradnju kapaciteta je namenjen preduzećima koja su voljna da unaprede svoje znanje o digitalnim alatima i tehnologijama kako bi podstakli svoju konkurentnost i rast. Cilj je povećanje njihovog znanja kroz obuku i individualnu savetodavnu podršku. Inovacioni vaučer za saradnju je namenjen grupama malih i srednjih preduzeća koja žele da sarađuju na inovativnim nacionalnim ili transnacionalnim digitalnim projektima. Cilj je da se podstaknu inovativne ideje malih i srednjih preduzeća kako bi se poboljšali održivo upravljanje, ponuda proizvoda i usluga, marketing i promocija. Biće posebno podstaknuta prekogranična partnerstva u turistickom sektoru, kao i međusektorska saradnja sa dobavljačima inovativnih, digitalnih rešenja i novih tehnologija.

Oba vaučera će doprineti postizanju opšteg cilja projekta – održivo povećanje konkurentnosti i otpornosti turističkih malih i srednjih preduzeća u Evropi, kako bi mogla da se izbore sa novim izazovima. Projekat DIGITOUR će stvoriti okruženje pogodno za inovacije, kako bi evropska turistička mala i srednja preduzeća bila spremna da koriste inovativne digitalne alate u skladu sa svojim specifičnim potrebama i da razviju nove ponude i poslovne modele uz podršku stručnjaka.

O Klasteru kulture

Klaster puteva kulture (Cluster of Cultural Routes) je međunarodna organizacija sa sedištem u Srbiji, koja među svojim članovima ima preko 50 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, organizacija civilnog društva, srednjih i malih preduzeća i čak pet univerziteta, iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Češke i SAD. Klaster se prvenstveno bavi razvojem tematskih kulturno-turističkih ruta.

Izvor: Klaster puteve kulture


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kaleidoskop kulture

Počinje Kaleidoskop kulture

gastro srem stara pazova

Gastro Srem 2. i 3. septembra u Staroj Pazovi