fbpx
BEMUS - Beogradske muzičke svečanosti

Manifestacija: BEMUS – Beogradske muzičke svečanosti

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: u oktobru

(još uvek nije objavljen datum održavanja ove godine)

Posetite ovu manifestaciju ukoliko uživate u klasičnoj muzici…

Informacije: Beogradske muzičke svečanosti – BEMUS, osnovane 1969. godine, predstavljaju najstariji i najznačajniji muzički festival u Srbiji i jedan od najprepoznatljivijih festivala umetničke muzike u Jugoistočnoj Evropi, uživajući status kulturne manifestacije od posebnog značaja za grad Beograd.

BEMUS u svom programu iz godine u godinu predstavlja najatraktivnije inostrane ansamble i soliste, ali se posebna pažnja poklanja i promociji lokalnih umetnika kao i mladim muzičarima koji su na početku svoje profesionalne karijere.

Zahvaljujući BEMUS-u, Beograd je ugostio Bečku filharmoniju, Njujoršku filharmoniju, Berlinsku filharmoniju, Minhensku filharmoniju, Kraljevski Konserthebau orkestar, Simfonijski orkestar Radio Frankfurta, RAI Orkestar iz Torina, Pekinšku operu, Kvartet Kronos, Balet Morisa Bežara iz Lozane i mnoge druge ansamble.

Da li ste znali?

Naš proslavljeni dirigent Bojan Suđić imenovan je 2018. godine  za novog umetničkog direktora Beogradskih muzičkih svečanosti sa mandatom od dve godine, a na ovo mesto postavljen je odlukom Skupštine grada. Gospodin Suđić je redovni profesor FMU, direktor Muzičke produkcije RTS i predsednik Saveta Univerziteta umetnosti i jedna od najzaslužnijih osoba za popularizaciju klasične muzike u našoj zemlji.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search