in

Belgrade Fashion Week

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Belgrade Fashion Week / Beogradska nedelja mode

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: dva puta godišnje – krajem marta i krajem oktobra (još uvek se ne zna datum održavanja za ovu godinu, kao ni da li će se martovsko izdanje nedelje mode održati kasnije)

Posetite ovu manifestaciju ukoliko se bavite modom ili pratite modne trendove.

belgrade-fasion-week

Informacije

Beogradski Fashion Week je osnovan 1996. godine i organizuje se dva puta godišnje – na početku prolećne i na početku jesenje sezone. To je komercijalni, promotivni i umetnički modni događaj, koji je inspirisan sličnim događajima u inostranstvu. S obzirom na to da je moda globalni fenomen, Belgrade Fashion Week podržava razmenu ideja stranih i domaćih dizajnera i brendova. Manifestacija konstantno podržava nezavisne modne dizajnere i mlade talente, jer je modni dizajn kao deo kreativne industrije nedovoljno podržan od strane društvenog okruženja zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Manifestacija je izuzetno značajna jer okuplja najznačajnije srpske dizajnere i modne kompanije, renomirane strane brendove prisutne na domaćem tržištu, međunarodne modne dizajnere, talentovane mlade dizajnere i studente modnog dizajna, poslovne ljude iz oblasti modne industrije i medija.

Upravo takvim kontinuiranim radom Belgrade Fashion Week je stvorio mrežu koja povezuje više od 80 nezavisnih srpskih dizajnera koji su fokusirani na savremenu modu i proizvodnju malih serija.

Glavna karakteristika Beogradske nedelje mode je njena velika sposobnost da spoji umetnički i komercijalni aspekt mode.

Da li ste znali?

Beogradski Fashion Week je osnovan 1996. godine, kao prvi Fashion Week u istočnoj Evropi.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

BEMUS – Beogradske muzičke svečanosti

preporuka za manifestacije

Belgrade Beer Fest