fbpx
Belgrade fashion week - Beogradska nedelja mode

Manifestacija: Belgrade Fashion Week / Beogradska nedelja mode

Gde se održava: u Beogradu

Kada se održava: dva puta godišnje – krajem marta i krajem oktobra (još uvek nisu objavljeni datumi održavanja ove godine)

Posetite ovu manifestaciju ukoliko se bavite modom ili pratite modne trendove

Informacije: Beogradski Fashion Week je osnovan 1996. godine i organizuje se dva puta godišnje – na početku prolećne i na početku jesenje sezone. To je komercijalni, promotivni i umetnički modni događaj, koji je inspirisan sličnim događajima u inostranstvu. S obzirom na to da je moda globalni fenomen, Belgrade Fashion Week podržava razmenu ideja stranih i domaćih dizajnera i brendova. Manifestacija konstantno podržava nezavisne modne dizajnere i mlade talente, jer je modni dizajn kao deo kreativne industrije nedovoljno podržan od strane društvenog okruženja zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Manifestacija je izuzetno značajna jer okuplja najznačajnije srpske dizajnere i modne kompanije, renomirane strane brendove prisutne na domaćem tržištu, međunarodne modne dizajnere, talentovane mlade dizajnere i studente modnog dizajna, poslovne ljude iz oblasti modne industrije i medija.

Upravo takvim kontinuiranim radom Belgrade Fashion Week je stvorio mrežu koja povezuje više od 80 nezavisnih srpskih dizajnera koji su fokusirani na savremenu modu i proizvodnju malih serija.

Glavna karakteristika Beogradske nedelje mode je njena velika sposobnost da spoji umetnički i komercijalni aspekt mode.

Da li ste znali?

Beogradski Fashion Week je osnovan 1996. godine, kao prvi Fashion Week u istočnoj Evropi.

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search