in

Beogradski festival igre

preporuka za manifestacije

Manifestacija: Beogradski festival igre / Belgrade dance festival

Gde se održava: u Beogradu i Novom Sadu (u Sava centru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Madlenijanumu, Pozorištu na Terazijama, kao i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu)

Kada se održava: planirano je da se manifestacija održi 21.03-12.04.2020, ali je zbog vanrednih okolnosti odložena, pa će se program održati u septembru i novembru

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite umetnost, pozorište, pokret, igru…

beogradski festival igre

Informacije

Beogradski festival igre se održava od 2004. godine sa ciljem da se našoj publici predstave trendovi u oblasti umetničke igre i pozorišta i da se na jednom mestu okupe poznati i mladi autori. Od osnivanja do danas, predstavljeno je više od 350 koreografskih ostvarenja, a festival je pratilo više od 20.000 gledalaca.

Na samom početku, Festival je osvojio nagradu Fonda Jelena Šantić, a UNESCO ga je proglasio vodećim umetničkim projektom regiona Jugoistočne Evrope (2006), nakon čega je usledio prijem u Svetsku alijansu umetničke igre (WDA ITI-UNESCO).

Manifestacija pruža podršku zainteresovanim igračima, koreografima, pedagozima i predstavnicima svih umetničkih oblasti, da se kontinuirano edukuju, otvore vidike i uče od uspešnijih.

Beogradskom festivalu igre prethodi tradicionalna revija filmova „Dani igre“ u Kinoteci, brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije.

Da li ste znali?

Već nakon dve godine održavanja, UNESCO je Festival igre proglasio vodećim projektom u oblasti kulture u regionu Jugoistočne Evrope, nakon čega je usledio prijem u Svetsku alijansu umetničke igre (WDA – ITI UNESCO).

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Brankovo kolo u Sremskim Karlovcima

preporuka za manifestacije

BEMUS – Beogradske muzičke svečanosti