fbpx
Beogradski festival igre

Manifestacija: Beogradski festival igre / Belgrade dance festival

Gde se održava: u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu (u Sava centru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Madlenijanumu, Pozorištu na Terazijama, kao i u Srpskom narodnom ppozorištu u Novom Sadu i Narodnom pozorišu u Vršcu)

Kada se održava: 22.03 – 12.04.2019.

Posetite ovu manifestaciju ukoliko volite umetnost, pozorište, pokret, igru…

Informacije: Beogradski festival igre se održava od 2004. godine sa ciljem da se našoj publici predstave trendovi u oblasti umetničke igre i pozorišta i da se na jednom mestu okupe poznati i mladi autori. Od osnivanja do danas, predstavljeno je više od 350 koreografskih ostvarenja, a festival je pratilo više od 20.000 gledalaca.

Manifestacija pruža podršku zainteresovanim igračima, koreografima, pedagozima i predstavnicima svih umetničkih oblasti, da se kontinuirano edukuju, otvore vidike i uče od uspešnijih.

Beogradskom festivalu igre prethodi tradicionalna revija filmova „Dani igre“ u Kinoteci, brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije.

Da li ste znali?

Već nakon dve godine održavanja, UNESCO je Festival igre proglasio vodećim projektom u oblasti kulture u regionu Jugoistočne Evrope, nakon čega je usledio prijem u Svetsku alijansu umetničke igre (WDA – ITI UNESCO).

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search