in

Vrnjačka Banja je prva „čista i sigurna“ destinacija u Srbiji

vrnjačka banja

Vrnjačka Banja je prva destinacija u Srbiji sa sertifikatom „Čisto i sigurno“.

Sertifikat koji predstavlja dokaz da je Banja sigurna zona koja svojim gostima nudi miran odmor uz primenu svih zdravstveno-higijenskih mera, predsedniku opštine Vrnjačka Banja, Bobanu Đuroviću, uručio je direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede HORES, dr Georgi Genov.

Ovim je opština Vrnjačka Banja ispunila još jedan od ciljeva koji je sebi zacrtala – da u svakom segmentu bude prva. Oduvek je bilo značajno da destinacija bude prva po broju noćenja i broju gostiju, a od pojave virusa korona posebno je značajno da se destinacija izdvoji i po uređenosti i čistoći.

vrnjacka-banja
Vrnjačka Banja

„Sertifikatom „Čisto i sigurno“ je potvrđeno da je Vrnjačka Banja stabilna turistička destinacija koja epidemiološki drži status mesta gde je kovid pod kontrolom. To je, svakako, dovelo do toga da smo prvi u Srbiji dobili sertifikat po kome smo sigurna turistička destinacija, što je bitno i za naše posetioce iz Srbije, ali i za goste iz inostranstva“, istakao je Đurović.

Vrnjačka Banja ima tradiciju organizovanog bavljenja turizmom koja traje više od 150 godina. U blagodetima Vrnjačke Banje su uživali kraljevi, okupljali su se glumci, književnici, čuveni lekari, slikari i boemi, njenom promenadom šetali su oficiri i političari.

Vrnjačka Banja danas važi za jedno od najreprezentativnijih i najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

Sertifikat „Čisto i sigurno“

Podsećamo, program sertifikacije „Clean & Safe“ realizuje se u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“. Projekat finansira Evropska unija i nemačko savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede HORES partner u tom projektu zadužen za edukaciju i obuke.

Polovinom aprila, u cilju pojašnjenja programa sertifikacije, održan je i vebinar pod nazivom „Čisto i sigurno“ – privilegija, nužnost ili preporuka? koji je dostupan na Youtube kanalu Turističke organizacije Srbije.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

svetski dan džeza

Svetski dan džeza obeležava se i u Srbiji

kalendar kulturnih dešavanja u maju

Kalendar kulturnih dešavanja u maju