in

Završena prva faza projekta „Čisto&Sigurno“

clean&safe sertifikat

Uspešno je završena prva faza projekta Clean&Safe (Čist&Sigurno) i počinje novi šestomesečni projektni ciklus.

Do sada je uspešno realizovana sertifikacija 183 hotela i 280 restorana, koji su dobili sertifikat o primeni zdravstveno sanitarnih mera, a u proceduri je još 30 hotela.

Ovim programom se gradi poverenje turista i stiče se međunarodni kredibilitet, ali se i čuvaju zdravlje i životi i turista i zaposlenih ugostitelja, budući da se „Čisto i sigurno“ mere zaštite usklađuju sa merama Vlade Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Sertifikacija hotela o primeni zdravstveno-sanitarnih mera u hotelima i vakcinacija zaposlenih preduslov za novu normalu u hotelskoj i restoraterskoj industriji.

Kako do sertifikata

Podsećamo, u vezi sa aktuelnom krizom COVID–19, HORES, po ugledu na nacionalne evropske asocijacije članice HOTREC-a, među prvima u Evropi kreirao je pečat „Čisto & sigurno“ / „Clean & Safe“. Ideja je bila da se stvori prepoznatljiva oznaka za hotelske objekte, po kojoj bi potencijalni gosti znali da je taj objekat ili sadržaj adekvatno pripremljen za suzbijane virusa.

cistosigurno sertifikat hores

Dobrovoljni sertifikat Clean & Safe je mera koja ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli, kao i da se obuče turistički radnici za njihovu primenu, kako bi se rizici od širenja virusa Covid19 sveli na minimum. Na ovaj način će Srbija povećati turistički potencijal i privući više lokalnih, ali i međunarodnih putnika, koji će se u Srbiji osećati bezbedno.

Zainteresovani hoteli i restorani sve informacije o sertifikaciji mogu pronaći na sajtu hores.rs.

Prioritetna imunizacija zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru

Krajem marta je održan sastanak ministarke trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjane Matić i direktora HORES-a Georgi Genova kada je usaglašen stav da će prioritetna imunizacija doprineti neophodnoj zdravstvenoj zaštiti zaposlenih i gostiju, ali i ublažavanju restriktivnih mera u narednom periodu kao i ukupnom jačanju poverenja u sektor, što bi doprinelo njegovom bržem oporavku.

Apeluje se na zaposlene u ugostiteljsko-turističkoj privredi da iskoriste ovu mogućnost i prijave se na portalu E-uprave za vakcinaciju posle čega će prioritetno dobiti termin za vakcinaciju.

EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

U okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ mala i mikro preduzeća Istočne Srbije ?? dobila su sredstva za dezinfekciju i vrednu opremu u iznosu od 662.000 evra.

Turistički radnici u ovom delu zemlje dobili su milion evra hitnih sredstava za otklanjanje posledica pandemije #COVID19 u okviru ovog projekta, čija je ukupna vrednost 16 miliona evra.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

automobil nišville festivala

Automobili kao atrakcija Nišville jazz festivala

pozorišni festival parobrod

Počinje pozorišni festival u Parobrodu