in

Počela obuka za zaposlene u turizmu i hotelijerstvu

cisto-i-sigurno

U ponedeljak, 12. jula, počela je obuka za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu Srbije, kroz program „Čisto i sigurno“, koju organizuje Udruženje hotelijera i restoratera Srbije (HORES).

Cilj obuke je razvoj zdravstveno-bezbednosnih protokola, kao i priprema turističkih radnika za njihovu primenu, kako bi se rizici od širenja korona virusa sveli na minimum.

U pitanju je druga faza projekta ‘Čisto i Sigurno’ čiji je glavni cilj transfer znanja. Osnovna ideja projekta je da se različitim aktivnostima pomogne da se turisti u osećaju sigurno u turističkim destinacijama u Srbiji – rekao je vođa projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ Aleksander Bec, podsećajući da je kroz isti projekat početkom godine u saradnji sa HORES-om podeljen sanitetski materijal i oprema za dezinfekciju u vrednosti od 660.000 EUR.

Poverenja turista u sigurnost putovanja i smeštaja jedan od osnovnih preduslova za oporavak turizma.

Direktor HORES-a Georgi Genov kazao je da je u planu sertifikacija oko 300 hotela, 500 ugostiteljskih objekata, pružaoca usluga privatnog smeštaja i ostalih turističkih usluga, kao što su muzeji, galerije, turističke atrakcije.

– Do juna 2022. godine u planu je obuka za više od 10.000 zaposlenih u sektoru turizma i ugostiteljstva, kako bi se obučili za izazove koje donosi kovid–19. Cilj nam je da naše prioritetne turističke destinacije budu u potpunosti pripremljene za turiste iz zemlje i inostranstva, i pruže im siguran boravak – istakao je Genov.

Dobrovoljna sertifikaciona šeme „Čisto i sigurno“ sprovodi se uz podršku projekta „#EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju EU sa milion evra i nemačko Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj (BMC), a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), podseća se u saopštenju.

Saznajte više o projektu „Čisto i sigurno“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

vinofest

Vinofest u Vršcu od 9. do 11. jula

filmski festivali u julu

Filmski festivali u julu