in

Automobili kao atrakcija Nišville jazz festivala

automobil nišville festivala

U želji da imaju zvanično vozilo, poput najvećih svetskih festivala, organizatori Nišvilla su 2012. godine oslikali auto marke Folksvagen buba slikama poznatih muzičara koji su do tada svirali na festivalu.

Automobil je privlačio veliku pažnju gostiju Niša i Nišvilla i pored službenog automobila festivala, postao i svojevrsna atrakcija.

Uz „Bubu“ iz 1968. godine, poslednji model „Trabanta“ iz 1990. godine postao je novi deo „voznog parka“ Nišville jazz festivala.

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević kaže da je na taj način spojen deo istorije automobilskih giganata Istočne i Zapadne Nemačke. Kada ne budu razvozili učesnike festivala, automobili će biti deo stalne postavke ispred Nišville jazz muzeja.

Na „Bubi“ su oslikani izvođači koji su nastupali na izdanjima Nišvilla u periodu od 2006. do 2013. godine, a na „Trabantu“ – od 2013. do 2020. godine.

Posetioci će, kaže Blagojević, na karoseriji „Trabanta“ moći da vide između ostalih i sledeće učesnike Nišvila: Joss Stone, The Manhattan Transfer, Al Di Meola, The Original Blues Brothers, Bob Geldof, Patty Austin, Iyoka Okoawo, Seun Kuti, Malina Moya, Kenny Garet, Wayne Escoferry, Alpha Blondy, Nik West, Christian Scott, David Murray, Monty Alexander, Tania Maria …

Planirano je da se ovogodišnji Nišville festival održi od 12. do 15. avgusta 2021.

Naslovna fotografija: nisville.com


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača – Gradić fest otvorio je konkurs za izvođače

clean&safe sertifikat

Završena prva faza projekta „Čisto&Sigurno“