in

Festival uličnih svirača – Gradić fest otvorio je konkurs za izvođače

festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 26. do 28. avgusta 2021. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Organizatori su pozvali umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 2021. godine. Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine Festival uličnih svirača nastavlja višegodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi mogao biti.

Propozicije učestvovanja na Festivalu uličnih svirača

Festival uličnih svirača već 21 godinu neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Prijave za konkurs je potrebno ispuniti najkasnije do 1. juna 2021, a više informacija možete pronaći na našem sajtu www.ulicnisviraci.com. Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2021. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

Naslovna fotografija: Festival uličnih svirača


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kada ce koncerti

Kada će koncerti, zna li se šta?

automobil nišville festivala

Automobili kao atrakcija Nišville jazz festivala