in

Počinje prodaja karata za Nišville Jazz Festival 2022.

nišville

Internacionalni Nišville džez festival, održaće se dvadesetosmi put, od 5. do 14. avgusta naredne godine.

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da će u sklopu svih segmenata Nišvila, više od 1000 učesnika izvesti više od 300 programa na 20 različitih scena, kao i da se očekuje da Nišvil poseti više od 200.000 posetilaca.

Prema podacima Turističke organizacije Niša, tokom ovogodišnjeg izdanja festivala – 70 posto gostiju u niškim hotelima bilo je iz inostranstva.

– Glavni program Nišville festivala održaće se od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrđavi i očekuje se rekordna poseta stranih turista. Festival upravo potpisuje ugovore sa 5 najznačajnijih big bendova iz Amerike Evrope i Južne Koreje, među kojima je svakako najpoznatiji Mingus Big Bend koji baštini zaostavštinu velikog Čarlsa Mingusa. Potpisan je i ugovor sa osamnaestočlanim bendom Earth Wind and Fire Experience koji predvodi jedan od osnivača Al McKay. Čuveni američki funk sastav će sledećeg leta biti na velikoj evropskoj turneji, a a nastupiće na otvaranju Nišvila 11. avgusta. Na Nišville konačno dolazi Julian Marley, takođe u sklopu svoje velike evropske turneje. Očekujemo da ovih dana i potpisivanje ugovora za nastup sa značajnom grupom Living Colour koja u martu naredne godine objavljuje novi album. – izjavio je Blagojević.

Direktor Nišvila kaže da je svoj nastup potvrdila je i velika egipatska pevačica Natasha Atlas, čuveni saksofonista Paul McCandless sa grupom Charged particles, kao i da su svoje ponude poslali i veliki Bill Frisel, Kurt Rosenvinkel, grupa “Hipster Assassins” koju predvode sinovi legendarrnog Jaco Pastoriusa. Jedina programska nedoumica je dolazak poznatog britanskog benda Level 42, za koje je još neizvesno da li će krenuti na veliku evropsku turneju povodom 40 godina od osnivanja grupe.

Organizator trenutno pregovara da 14. avgusta na Nišville festivalu nastupi jedan od najvećih bendova koji je ikada nastupio u Srbiji, ali će dogovor u mnogome zavisiti od cene, a i odluke da li žrtvovati 60% ukupnog festivalskog budžeta, ma koliko bi takav koncert okupio publiku celog regiona i značajno pozicionirao Niš kao centar kulturnog turizma.

Prodaja promo kompleta karata počinje 5. decembra

Savet Festivala usvojiće u narednih 15 dana kompletan program Nišvila i počev od 5. decembra počeće prodaja promo kompleta karata po ceni pojedinačne karte. Nišville festival, zaključuje Blagojević, poslednjih godina daleko najviše vraća budžetu Grada i Republike od svih sportskih i kulturnih manifestacija južno od Begrada zajedno. Doprinos imidžu Grada Niša i Srbije takođe je nemerljiv, što je uticalo na to da ga londonski Gardijan uvrsti u 10 najboljih evropskih festivala.

Promo cena kompleta za glavni festivalski program za 25 koncerata u centralnom festivalskom prostoru (Earth & Sky stage – od 11. do 14. avgusta 2022), u prodaji su po ceni od 1.900 dinara za parter i bočne tribine, a ova cena važiće samo za prvih 500 kompleta ulaznica!

Inače, dnevna karta za Nišville 2022 će neposredno pred festival koštati 1.900 dinara, tako da će najvernija publika kupovinom promo kompleta u prvoj fazi pretprodaje moći da prati sve programe Nišvila po ceni jedne pojedinačne ulaznice!

Nišville 2022 će 11. avgusta na Main stage-u otvoriti čuveni američki funk sastav Earth Wind and Fire Experience koji predvodi jedan od osnivača Al McKay, a u glavnom programu nastupiće i jedan od najpoznatijih big bendova na svetu – Mingus Big Bend koji baštini zaostavštinu velikog Čarlsa Mingusa. Potvrđeno je i učešće Julian Marley-a, jednog od sinova rodonačelnika rege muzike Boba Marlija, kao i nastup atraktivne egipatsko – belgijske pevačice Nataše Atlas.

Izvor: nisville.com


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

manic-tisa-63

Manić-Tisa 63 u decembru na Tisi

estiem-online-sajam-zaposljavanja

Kako do prvog posla ili prakse – ESTIEM online sajam zapošljavanja studenata