in

Sajam knjiga u Novom Sadu najavljuje bogat program

Sajam knjiga u Novom Sadu

Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održaće se od 7. do 13. marta sa brojim programskim aktivnostima u godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja.

Sudeći prema zainteresovanosti izlagača, očekuje se da će ovogodišnji Sajam knjiga premašiti sva očekivanja. Predstavnici izlagača najavili su dolazak poznatih domaćih pisaca kao i onih iz inostranstva.

Ove godine biće organizovan i specijalni program za decu u čijoj organizaciji učestvuje novosadska knjižara Bulevar Buks, đaci gimnazije Laza Kostić iz Novog Sada i Karlovačke gimnazije.

Berza stripova biće jedan od segmenata koji će okupiti svetski poznate strip crtače kao što su Rajko Milošević -Gera, Danilo Milošev – Vostok, Boris Stanić i drugi. Biće održane i strip radionice za sve ljubitelje ove umetnosti.

Sve duži spisak gostujućih pisaca na Sajmu knjiga

Priredba posvećena knjizi i lepoj reči okupiće poznate autore kao što su: Dušan Miklja, Muharem Bazdulj, Jovana Dišić, Jelena Bačić Alimpić, Vanja Bulić, Vladimir Kecmanović, Dr Nele Karajlić, Mario Liguori, Dejan Stojiljković, Goran Petrović, Mirjana Novaković, Feđa Štukan, Dejan Aleksić i drugi.

Pisac Lorenco Silva, dobitnik najznačajnijih španskih književnih nagrada će u okviru Nedelje španskog jezika, koju organizuje Odsek za iberoameričke studije Univerziteta u Novom Sadu, posetiti Sajam i održati predavanje.

Manifestacije će obeležiti ekskluzivna gostovanja; više od 100 programa, „Dani Laze Kostića“, posebni sajamski popusti, tematske izložbe na „Art Ekspu“ i Poklon-igra za posetioce.

Program aktivnosti – Sajam knjiga u Novom Sadu 2023.

Širi izbor za Nagradu „Laza Kostić“

U širem izboru za Nagradu „Laza Kostić“, koja će biti dodeljena na Međunarodnom sajmu knjiga koji se održava od 7. do 13. marta, našlo se devet naslova.

Priznanje Novosadskog sajma, koje se sastoji od Diplome i novčanog dela biće dodeljeno piscu – autoru dela objavljenog između dva Sajma KNJIGA, čiji je izdavač učesnik na Sajmu.

Tu su četiri Lagunina izdanja – Maja Trifunović, „Gutači vatre“, Goran Babić, „Vidno polje“, Goran Milašinović, „Muk“ i Vladimir Kecmanović, „Kad đavoli polete“. Pored njih, za laskavo priznaje konkurišu Agorina izdanja – „Šamar“ Vladana Matića i „Dečak sa Fanara“ Saše Radojčića, Jovana Dišić, knjigom „Vakuum“ u izdanju Vulkan izdavaštva, Radovan Vlahović „Šta traži Beket u mom krevetu“ u izdanju Banatskog kulturnog centra i „Istorija Trepezuntskog carstva“ Radivoja Radića u izdanju Zavoda za udžbenike.

Biće uručeno i priznanje za Izdavački poduhvat. Žiri, koji čine predsednik, Vladimir Gvozden i članovi, Goran Ibrajter i Milica Vučković, može da predloži i dodelu Specijalne nagrade.

Pored Nagrade „Laza Kostić“, koja se uručuje za najbolje izdanje između dva Sajma, tu je i Nagrada za izdavački poduhvat i za dečju književnost, kao i Nagrada „Zaharije Orfelin“ za najlepšu knjigu.

Sajam knjiga – najvažnije informacije

Radno vreme priredbi je od 10 do 20 časova.

U petak, 10. marta, subotu 11. marta i nedelju, 12. marta, radno vreme Sajma biće od 10 do 21 čas.

Ulaz se neće naplaćivati.

U istom terminu, od 7. do 13. marta biće priređena i 27. međunarodna izložba umetnosti ART EKSPO, a 18. međunarodni sajam obrazovanja PUTOKAZI, 9. i 10. marta.

Izvor: sajam.net

Pogledajte i Kalendar sajmova u Srbiji za 2023. godinu


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Izložbe u Srbiji

Izložbe koje će vam ulepšati pretprolećne dane

Sajam turizma

Završen Sajam turizma u Beogradu