in

Raspisan konkurs za finansiranje manifestacije Miholjski susreti sela

miholjski susreti sela

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Konkurs je otvoren do 29. aprila, a prijave podnose jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja manifestacije.

Program jednodnevne ili višednevne manifestacije Miholjski susreti sela obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave. Aktivnosti mogu biti iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti (takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd.), održavanja sportskih takmičenja, promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Mesto održavanja manifestacije može biti u svim naseljenim mestima – selima na teritoriji Republike Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja, a koje odredi podnosilac prijave prilikom konkurisanja.

Miholjski susreti sela treba da budu osmišljeni i realizovani kao zasebna manifestacija. Bespovratna sredstva se dodeljuju za manifestacije koje će se održavati od 28. juna 2022. godine do 1. decembra 2022. godine.

Za ovaj program je u republičkom budžetu opredeljeno 43 miliona dinara, pri čemu se po jednoj prijavi može dobiti najviše 500.000 dinara.

Prošle godine je u susretima učestvovali 961 selo, za ovaj program je izdvojeno 30,5 miliona dinara, a Miholjski susreti sela okupili su približno 100.000 učesnika i posetilaca.

Susreti se organizuju radi obogaćenja društvenog i sportskog života ljudi u selima, negovanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Više informacija o konkursu za bespovratna sredstva je dostupno na sajtu Ministarstva za brigu o selu.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beogradski sajam turizma

Uspešno održan prvi veliki turistički događaj u regionu – Beogradski sajam turizma

kombank dvorana

Dvorana doma sindikata postaje MTS dvorana