in

Širom Srbije: Miholjski susreti sela

Miholjski susreti sela

Krajem septembra u Palati Srbije okupili su se predstavnici sela koja su dobila besprovatna sredstva na Javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Tada je od strane predstavnika Ministarstva za brigu o selu saopšteno da će u susretima sela učestvovati 961 selo na teritoriji različitih opština Srbije.

U toku tri meseca trajanja, od oktobra do kraja decembra, manifestacija će okupiti gotovo 100.000 učesnika i posetilaca.

Aktivnosti koje su podnosioci prijava osmislili su šarolike. Takmiče se u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, recitovanju, pisanju, izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju, ali i sportu i kulinarstvu.

Deca se takmiče u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku.

Cilj ove manifestacije jeste bogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

U želji da podržimo ovu inicijativu, pokušali smo da dođemo do informacija o datumima održavanja manifestacije Miholjski susreti sela, ali nam to na žalost nije pošlo za rukom.

Stoga predlažemo da proverite u turističkoj organizaciji vašeg kraja da li se i kada ova manifestacija organizuje i da je obavezno posetite.

Naslovna fotografija: Turistička organizacija Ivanjica


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Turistička konferencija Braničeva

Održana prva Turistička konferencija Braničeva

green fest

Objavljen program 12. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest