in

Širom Srbije: Miholjski susreti sela

Miholjski susreti sela

Krajem septembra prošle godine u Palati Srbije okupili su se predstavnici sela koja su dobila besprovatna sredstva na Javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Tada je od strane predstavnika Ministarstva za brigu o selu saopšteno da će u susretima sela učestvovati 961 selo na teritoriji različitih opština Srbije. U toku tri meseca trajanja, od oktobra do kraja decembra, manifestacije su okupile okupiti gotovo 100.000 učesnika i posetilaca.

Miholjski susreti sela 2022

Ove godine Miholjski susreti sela okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi. Manifestacije će se održavati od 1. jula do 1. decembra.

Ministarstvo za brigu o selu su ove godine izdvojili 41,3 miliona dinara za održavanje ovih manifestacija.

Aktivnosti koje su podnosioci prijava osmislili su šarolike. Takmiče se u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, recitovanju, pisanju, izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju, ali i sportu i kulinarstvu.

Deca se takmiče u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku.

Cilj ove manifestacije jeste bogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

U želji da podržimo ovu inicijativu, pokušali smo da dođemo do informacija o datumima održavanja manifestacije Miholjski susreti sela, ali nam to na žalost nije pošlo za rukom.

Stoga predlažemo da proverite u turističkoj organizaciji vašeg kraja da li se i kada ova manifestacija organizuje i da je obavezno posetite.

Naslovna fotografija: Turistička organizacija Ivanjica


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kosidba na rajcu

Održana 53. Kosidba na Rajcu

djerdapska regata

20. Đerdapska regata: Jubilej na Dunavu