in

Širom Srbije: Miholjski susreti sela

Miholjski susreti sela

Krajem septembra prošle godine u Palati Srbije okupili su se predstavnici sela koja su dobila besprovatna sredstva na Javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Tada je od strane predstavnika Ministarstva za brigu o selu saopšteno da će u susretima sela učestvovati 961 selo na teritoriji različitih opština Srbije. U toku tri meseca trajanja, od oktobra do kraja decembra, manifestacije su okupile okupiti gotovo 100.000 učesnika i posetilaca.

Miholjski susreti sela 2022

Ove godine Miholjski susreti sela okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi. Manifestacije će se održavati od 1. jula do 1. decembra.

Ministarstvo za brigu o selu su ove godine izdvojili 41,3 miliona dinara za održavanje ovih manifestacija.

Aktivnosti koje su podnosioci prijava osmislili su šarolike. Takmiče se u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, recitovanju, pisanju, izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju, ali i sportu i kulinarstvu.

Deca se takmiče u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku.

Cilj ove manifestacije jeste bogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

U želji da podržimo ovu inicijativu, pokušali smo da dođemo do informacija o datumima održavanja manifestacije Miholjski susreti sela, ali nam to na žalost nije pošlo za rukom.

Stoga predlažemo da proverite u turističkoj organizaciji vašeg kraja da li se i kada ova manifestacija organizuje i da je obavezno posetite.

Naslovna fotografija: Turistička organizacija Ivanjica


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kosidba na rajcu

Održana 53. Kosidba na Rajcu

djerdapska regata

20. Đerdapska regata: Jubilej na Dunavu