in

Uspešno održan prvi veliki turistički događaj u regionu – Beogradski sajam turizma

beogradski sajam turizma

Ovogodišnji Beogradski sajam turizma bio je prvi veliki turistički događaj u regionu i prema utiscima izlagača i posetilaca održan je uspešno.

Beogradski sajam turizma 2022. u brojevima

Beogradski sajam turizma i prateće manifestacije (Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i Sajam vina BEOWINE) ove godine obišlo je 32.115 posetilaca.

Sajmu turizma prisustvovalo je preko 400 učesnika iz više od 25 zemalja širom sveta: Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, a pojedinačno su nastupili izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Po prvi put ove godine posetiocima su ekskluzivno predstavljene četiri nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija, bajkoviti Maldivi, Demokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi, kao i Angola, izvrsna destinacija za ljubitelje dugih peščanih plaža.

Pored izuzetnih učesnika i gostiju iz celog sveta, preko 40 domaćih turoperatora učestvovalo je na Sajmu turizma.

U hali 4 pored Turističke organizacije Srbije, izlagalo je više od 100 turističkih organizacija gradova i opština sa ponudom banja, planina i destinacija u Srbiji.

I ove godine na Sajmu turizma Beogradski sajam je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva realizovao B2B poslovni program, a na izuzetno aktivnoj B2B platformi evidentirano je 4500 pregleda i zakazano više od 370 poslovnih sastanaka u specijalno dizajniranom prostoru B2B Meeting room-u, u hali 1.

sajam turizma 2022
Beogradski sajam turizma u slikama

Beogradski sajam turizma 2022. – novosti

Turistička organizacija Srbije predstavila je novi brend Srbije kao turističke destinacije – „Srbija. Doživi!“, koji je rađen u saradnji sa nacionalnom platformom „Srbija stvara“. Četiri dana sajma bila su početak nastupa pod novim brendom.

Na štandu Turističke organizacije Beograda predstavljena je nova promotivna kampanja za 2022. godinu i premijerno prikazana serija novih turističkih filmova o Beogradu, koji na jedinstven način ističu najznačajnije turističke atrakcije našeg grada, kulturu, istoriju i načinu života.

Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine je organizovao celodnevne prezentacije vojvođanskih znamenitosti, fruškogorskih manastira i negovanja bogatstva različitosti, multikulturalnosti, posebno u oblasti digitalne poljoprivrede, IT sektora, ali i Vojvodine kao turističke regije. Jedna od zapaženih novina bila je i najava nove, prve međunarodne hibridne manifestacije rekreativnog e – biciklizma u Srbiji – Tour De Fruška, koja će doprineti još boljem pozicioniranju Fruške Gore na turističkom tržištu.

Najava: Sajam turizma 2023.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

vodič za organizatore događaja u Nišu

Novi jedinstveni vodič za organizatore događaja u Nišu

miholjski susreti sela

Raspisan konkurs za finansiranje manifestacije Miholjski susreti sela