in

Festival uličnih svirača: Počnimo ljubav ispočetka

festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača će se ove godine održati pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka” u slavu novih početaka. Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra.

Nadolazeći festival biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici pedesetih, šezdesetih i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina. Sa druge strane, on će takođe biti omaž o neprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

Ovaj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.

Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest inspirisan je estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i predstavlja svojevrsni omaž vizuelnom jeziku tog perioda. Sveže jarke i kontrastne boje predstavljaju njenu savremenu interpretaciju.

Lučni oblik piktograma inspirisan je lukovima na Beogradskoj kapiji. Ilustracija je svedena na jednostavne oblike i linije, stvarajući kontrast sa izborom tipografije koja komplimentuje baroknoj arhitekturi Podgrađa. Ovaj slavoluk, portal vodi u neko lepše, bezbrižnije vreme, a vizuelni identitet predstavlja neki oblik ljubavnog pisma Gradiću.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festival će okupiti umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Organizatori su pozvali umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 2021. godine. Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

exit festival

Exit Festival će biti održan ovog leta

odmor za vreme praznika

Lista događaja koji se održavaju tokom praznika