in

Šekspir festival od 4. do 7. jula u Čortanovcima

sekspir festival

Šekspir festival biće održan od 4. do 7. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, a ljubitelji teatra biće u prilici da vide predstave „Bogojavljenska noć“, „San letnje noći“, „Romeo i Julija: poslednji sati“ i „Hamlet: Double bill“.

„Dobro došli na najlepšu pozorišnu scenu. Radujem se svakom susretu jer označava da održavamo Šekspirov festival i da uspevamo da publiku dovedemo ovde“, rekao je u uvodnom obraćanju direktor i osnivač festivala Nikita Milivojević.

Najavio je i produžetak festivala na jesen. „Ne mogu sve predstave da se igraju u otvorenom ambijentu. Na jesen pripremamo iznenađenje u saradnji sa Infant festivalom. Dva festivala će dati nešto zanimljivo i dobro“, nagovestio je Milivojević.

Ove godine biće odigrane četiri predstave u glavnom programu. U pratećem programu su predstava prilagođena osobama sa autizmom San letnje noći, 4. jula i u novembru promocija knjige Moj Šekspir: rediteljsko putovanje kroz prvi folio, i monografije Šekspir festival: prvih 10 godina.

Od četiri izabrane predstave za glavni repertoar, tri su komedije jer je Hamlet delo nezavisne grupe iz Italije koja će ga predstaviti iz dva ugla: ugla grobara i ugla samih aktera.

Šekspir festival 2024. – glavni program

Četvrtak, 4. jul:
Bogojavljenska noć, režija Vanja Alač, Pozorište mladih (Srbija), 20 sati

Petak, 5. jul:
San letnje noći, režija Keli Hanter, „Flute Theatre“ (Velika Britanija), 20 sati

Subota, 6. jul:
Romeo i Julija: Poslednji sati, koncept i koreografija Valter Mateini i Ina Breks, „ImPerfect Dance Company“ (Italija), 20 sati

Nedelja, 7. jul:
Hamlet: Double bill, režija Alberto Lerardi, Đorđo Vijerda i Edrijan Hugs, „La Ribalta Teatro & The English Theatre Company“ (Italija), 20 sati

Šekspir festival 2024 – prateći program festivala

Četvrtak, 4. jul:
San letnje noći (za osobe sa autizmom), režija Keli Hanter, „Flute Theatre“ (Velika Britanija) 20 sati

Novembar 2024.
Moj Šekspir: Rediteljsko putovanje kroz Prvi folio (My Shakespeare: A Director’s Journey through the First Folio), promocija knjige Grega Dorana

Novembar 2024.
Šekspir Festival, prvih deset godina, promocija monografije

Kao i prethodnih godina, organizovan je prevoz iz Novog Sada i Beograda za Čortanovce i Vilu Stanković gde se festival i održava pod vedrim nebom.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

belef

BELEF 2024: beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi doživljaji

Letnji festivali

U susret letu: Letnji festivali 2024