in

Veče uličnih svirača ponovo u Somboru

veče uličnih svirača

Svojevrsno zagrevanje za 21. Festival uličnih svirača – Gradić fest u Novom Sadu od 26. do 28. avgusta, održaće se već ovog vikenda u Somboru!

Stari centar Sombora na jednu noć vraća se u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije! Kroz muziku i performans, u subotu 7. avgusta, svi posetioci će imati priliku da „otputuju“ u vreme početka zabavne muzike u Jugoslaviji, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag.

Jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević nastupiće na glavnom trgu, a pored toga sa čak 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine!

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, najpoznatija po pesmama
„Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“ i drugim. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike.

Osim Beti Đorđević na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra I, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom!

Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Festival uličnih svirača će se i ove godine održati u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i biće besplatan za posetioce.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Nušićijada Ivanjica

Guča i Nušićijada: Velike manifestacije kao primer

Golubac

Golubac: Tamo gde Srbija ima more