in

Guča i Nušićijada: Velike manifestacije kao primer

Nušićijada Ivanjica

Krajem prošle nedelje na vanrednoj sednici Saveta Moravičkog upravnog okruga razmatrane su semernice pod kojima bi trebalo da se održe predstojeće manifestacije, pre svega Sabor trubača – Guča i Nušićijada u Ivanjici u avgustu i Kupusijada u Mrčajevcima u septembru.

Sastanku je prisustvovala ministarka državne uprave i lokalne samouprave, kao i članica Kriznog štaba, Marija Obradović. Ona je istakla da će Sabor trubača biti organizovan uz „branjenu zonu” i strogo kontrolisan pristup, a Guča će biti primer i manifestacijama koje slede.

Bez dobijene saglasnosti, koja se može povući dan pre održavanja festivala, ovakvi događaji se ne mogu sprovesti.

Organizatori Nušićijade najavljuju da će ove godine u skladu sa propisanim i preporučenim epidemiološkim merama otkazati koncerte i performanse na kojima se okuplja veliki broj ljudi kako bi se izbegla masovnost.

Sa ciljem da se održi kontinuitet Nušićijade, manifestacija će nastaviti da promoviše destinaciju i kulturu kao osnovni koncept, pa je u planu da se održe programi na maloj i dečijoj sceni, književne i besedničke večeri, edukativne radionice, pozorišne predstave i drugi sadržaji kojima ne prisustvuje veliki broj ljudi.

Na sednici je najavljeno da će manifestacijama moći da prisustvuju posetioci koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test. Zbog masovnosti manifestacije i želje da se ove godine od svih uobičajenih sadržaja ne odustane, u Guči će se najverovatnije od posetilaca zahtevati poštovanje svih ovih procedura prilikom ulaska.

Ipak, konačne informaciju o načinu organizacije i smernicama za posetioce organizatori navedenih manifestacija će objaviti za nekoliko dana.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Beograd

Pola miliona noćenja u Beogradu u prvoj polovini godine

veče uličnih svirača

Veče uličnih svirača ponovo u Somboru