in

Ponovo se održava slet – premijera u septembru

Slet

Svečano četvorodnevno otvaranje ovogodišnje manifestacije Kaleidoskop kulture obeležiće i SLET – koreografska predstava, koja će okupiti 500 mladih izvođača iz Novog Sada i zone 021, kao i studenata koji studiraju u Novom Sadu.

Pozorište mladih u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i lokalnim partnerima iz sektora kulture, sporta i obrazovanja pozivaju sve mlade od 15 do 30 godina, koji su zainteresovani da učestvuju kao izvođači i koautori u projektu, da se prijave na poziv putem formulara na ovom linku.

Poziv je otvoren do 10.02.2022. do ponoći.

Tema predstave je Alternativna istorija Evrope, a narativ predstave biće podeljen u četiri osnovna dela koja će raditi četiri međunarodna umetnička tima. Učesnice i učesnici projekta imaće priliku da sarađuju sa međunarodnim timom od 20 umetnika i umetnica iz Srbije, Nemačke, Holandije i Danske.

Potrebno je kandidati budu zainteresovani i otvoreni za saradnju. Prethodno iskustvo pevanja i plesa je poželjno, ali nije obavezno. Predstava će obuhvatati tekstualni deo, pevanje, ples, igru.

Produkcija je planirana u periodu od februara do septembra 2022. godine, sa pauzom od mesec dana tokom leta (jul i avgust). Obaveze izvođača biće organizovane tako da ne oduzimaju previše vremena i ne opterećuju druge redovne obaveze. U proseku će probe biti organizovane u tri termina nedeljno, po 2 ili 3 sata, kao vrsta treninga ili hobija.

Početak proba za slet je planiran u drugoj polovini februara, dok je premijera planirana za 1. septembar 2022. godine.

Sve probe i organizacija događaja biće realizovani uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Učešćem u ovom projektu mladi će imati priliku da se upoznaju i sarađuju sa vršnjacima i razviju veštine timskog rada kao i razne telesne i umetničke veštine, ali i da istraže i nauče interesantne priče o istoriji Evrope i Srbije. Učešće je bazirano na principu volontiranja, ali će mladima koji učestvuju, biti omogućen besplatan ulaz na neke od kulturnih događaja u okviru programa Evropske prestonice kulture.

Kaleidoskop kulture je celogodišnji projekat kulture zajedništva koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi krajem leta predstavio prostore i programe širom grada promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

U pet nedelja, kroz pet umetnosti – arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku, programi će se održavati širom Novog Sada, pružajući posetiocima priliku da izaberu i stvore sopstveni kaleidoskop kulture.

Dodatne informacije odogađaju slet se mogu dobiti putem mejla: sletns2022@gmail.com.

Izvor i naslovna fotografija: kaleidoskopkulture.com


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Olimpijada u Srbiji

Nekad i sad: Olimpijada u Srbiji

fest 2022

50. FEST: „Novi hrabri svet“ od 25. februara do 6. marta 2022.