in

Vinofest u Vršcu od 9. do 11. jula

vinofest

U Vršcu se od 9. do 11. jula održava Međunarodni festival vina Vinofest.

Manifestacija koja slavi vinogradarsku tradiciju i kulturu grada, okupiće i ove godine vinare i vinogradare kako bi predstavili svoja najkvalitetnija vina.

Na gradskom trgu, u Vršcu, od 18 do 24 sata, sva tri dana manifestacije, ljubitelji ovog božanskog pića, imaće mogućnost da degustiraju više od 300 različitih vina, brojnih vinarija, kako iz zemlje tako i inostranstva.

Pored vinara vršačkog vinogorja i izlagača iz cele Srbije, posetiocima će se predstaviti i vinari iz Rumunije. Zbog epidemiološke situacije, ove godine će izostati gostovanja vinara iz drugih zemalja.

Festival Vinofest je izložbenog i prodajnog karaktera, a Međunarodna komisija za ocenjivanje uzoraka vina, koju čine vrhunski enolozi, daje ovom festivalu i takmičarski karakter. Ocenjuju se vina u nekoliko kategorija: u kategoriji belih vina, crvenih vina, roze vina i specijalnih, dezertnih vina.

O povezanosti vina i Vršca, ne treba posebno pisati. Od davnina su svi vinski putevi prolazili kroz ovaj deo Banata. U XIX veku, Vršačko vinogorje bilo je među najvećima u Evropi i na osnovu roda grožđa u njemu određivana je cena vina na evropskim dvorovima.

Vinofest je druga manifestacija po veličini koja slavi vinogradarsku i vinsku tradiciju Vršca i svojevrsna je uvertira za onu najveću, Grožđebal, koja će se ove godine održati od 16. do 19. septembra.

Naslovna fotografija: Turistička organizacija Vršac


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

letnje manifestacije na planinama srbije

Letnje manifestacije na planinama Srbije

cisto-i-sigurno

Počela obuka za zaposlene u turizmu i hotelijerstvu