in

Leto u gradu – zašto da ne?

leto u gradu


Za sve one koji ovo leto provode u Srbiji, pripremili smo pregled događaja po gradovima i mestima. Uživajte u letu i dobro se zabavite!

Leto u Kikindi

Kikindsko leto će ove godine biti usmereno na manifestacije koje se dešavaju u selima. Posetioce očekuju izložbe, poetske večeri, večeri izvorne muzike, promocije knjiga, tribine, likovne kolonije, ali i koncerti, festivali i gastronomske manifestacije.

Turistička organizacija je objavila program Kikindskog leta za jun.

Ulazak na sve programe je besplatan.

Leto u Leskovcu

Grad Leskovac je za svoje sugrađane, ali i goste Leskovca pripremio bogat program ovog leta. Veliki broj sadržaja okrenut je sportskom događajima: turniru u uličnom basketu i uličnoj trci, a skoro svake večeri do 1. jula u Leskovcu će u večernjim časovima biti organizovani muzički događaji.

Turistička organizacija Leskovac je objavila program Leskovačko leto 2023.

Leto u Kučevu

Leto u Kučevu biće drugačije nego prethodnih godina. Planirani programi su osmišljeni kao skup različitih zanimljivih aktivnosti prilagođenih najmlađima.

leto kucevo 1
Leto u Kučevu, izvor: Turistička organizacija Kučevo

Leto u Nišu

Ovog leta u Niškoj banji će biti organizovan veliki broj kulturno-sportskoh događaja pod okriljem manifestacije Veliki letnji festival 2023.

Svaki vikend će biti prepun zanimljivih događaja. Festival počinje Sajmom knjiga 16. juna, a druženje se nastavlja do sredine septembra.

Program je dostupan na stranici Gradske opštine Niška Banja.

Leto u Somboru

Somborsko leto je manifestacija koja se već tradicionalno održava u Somboru od 20. do 25. juna. Pored brojnih događaja u ovom terminu u okviru Somborskog leta održavaju se i Ulica starih zanata i Somborski kotlić, najposećenije manifestacije u Somboru.

Ove godine posetioce očekuje bogat program uz veliki broj koncerata. Program je dostupan na stranici Turističke organizacije grada Sombora.

Leto u Kladovu

Turistička organizacija opštine Kladovo pod pokroviteljstvom opštine Kladovo organizuje tradicionalnu manifestaciju Kladovsko leto 2023.

Program je ispunjen raznim pozorišnim predstavama za naše najmlađe, koncertom benda „Guns N’ Roses“, „Etno“ festivalom u trajanju od 3 dana sa dobro poznatim izvođačima i nastupima kulturno – umetničkih društava, „Border rock“ festivalom za sve ljubitelje rokenrol muzike i za sam kraj „Zlatna bućka Đerdapa“ koja tokom dva dana trajanja okuplja ribolovce iz cele zemlje ali i radoznale posetioce i turiste.

Program Kladovsko leto 2023.

Kulturno leto Zmajevo

Kulturno leto Zmajevo organizuje se već tradicionalno u Zmajevu, u opštini Vrbas. Uključuje koncert i Zmajevačke dečje igre. U petak 23. juna od 20 časova nastupa Riblja čorba, a u nedelju 25. juna od 18 časova biće organizovan program za decu u dvorištu Mesne zajednice Zmajevo: sportske igre za decu – deca se takmiče kroz timske igre uz animatora u raznovrsnim sportskim i štafetnim igrama.

Novosadsko muzičko leto

Tradicionalna manifestacija u Novom Sadu, koju već preko dvadeset godina organizuje Muzička omladina Novog Sada, nastojeći i uspevajući da priredi svojoj publici uvek lep i atraktivan program, na zanimljivim lokacijama u gradu, počeće na Svetski dan muzike – 21. jun.

Sve do 3. jula Novosađane i goste Novog Sada očekuje ukupno pet koncerata umetničke, etno, džez i pop muzike, od kojih je jedan i igranka, a u izvođenju ansambala s uglednim solistima iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Većina programa odvijaće se u dvorištu OTP banke u strogom centru grada, a jedan koncert u Sinagogi.

novosadsko muzicko leto
Novosadsko muzičko leto 2023 – Muzička omladina Novog Sada

Šabački letnji festival

Šabački letnji festival održaće se u periodu od 22. do 24. juna u tvrđavi na starom gradu. Veliki broj poznatih izvođača nastupiće na ovom festivalu: Valentino, Dejan Cukić, Mile Kekin, Tony Cetinski, Kanda, Kodža i Nebojša i mnogi drugi.

Više informacija dostupno je na stranici festivala.

Ukoliko leto provodite u Beogradu, izdvojili smo poseban tekst o sadržajima i događajima ovog leta u glavnom gradu.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Homoljski motivi

Homoljski motivi: U znaku jubileja

Golubac

Dan Dunava: Dunav, moja priča