in

[Lista predloga] Konferencije u Srbiji koje vredi posetiti ove godine

Konferencije

Konferencije u Srbiji poslednjih godina sve više liče na svetske. Programski sadržaji su aktuelniji, mesta održavanja zanimljivija, a govornici nisu samo teoretičari već češće oni koji su svoja znanja potvrdili u praksi.

U nastavku je lista predloga konferencija koje možete posetiti ove godine.

NAPOMENA: Konferencije su predstavljene prema datumu održavanja.

16. mart, onlajn
DIDS – Dan internet domena Srbije

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) već tradicionalno u martu organizuje jednu od najuticajnijih lokalnih konferencija posvećenih internetu – DIDS (Dan internet domena Srbije).

DIDS ove godine ispituje koji su se to Novi prioriteti, kako ovogodišnji slogan konferencije glasi, pojavili u domenu internet poslovanja, ali i kakve se promene već vide na horizontu, promene koje će ubrzo doneti opet nove prioritete, u manjoj ili većoj meri uzrokovane pandemijom.

Od ostalih tema se izdvajaju i pitanja bezbednosti poslovanja na internetu i etike u poslovanju u tri velike oblasti – marketingu, veštačkoj inteligenciji i programiranju.

Konferencija će okupiti stručnjake iz međunarodnih i domaćih kompanija među kojima su Google, Smashing Magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media i dr, koji će podeliti svoje ekspertize, uvide i zaključke. Mnogi od njih će se po prvi put pojaviti pred našom publikom.

Snimak konferencije je dostupan na linku: DIDS 2022 YouTube

23-25. mart, Mokra gora
(Prolećni) Vivaldi forum

Mokrogorska škola menadžmenta u martu organizuje prvi od četiri Vivaldi foruma, ovoga puta na temu Biznis bez granica. Na Vivaldi forum dolaze oni koji svakodnevno teže unapređenju svojih organizacija, ljudi i društva u celini.

U tri dana foruma učesnici će moći da čuju iskustva 30 predavača iz najrazličitijih oblasti poslovanja. Neki od predavača će biti: biznismen Miroslav Mišković, novinar i voditelj Jovan Memedović, glumac i producent Miloš Biković, vaterpolo trener Dejan Savić i mnogi drugi pre svega vlasnici i direktori uspešnih preduzeća.

Više informacija o događaju: msm.edu.rs

29. mart, Beograd
Bloomberg Adria Summit

U naš regon dolazi svetski medijski biznis brend Bloomberg. Blumberg Adria, sa centrima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Srbiji, počeće sa radom u drugom kvartalu 2022. godine. Najavljuje se da će ovaj medij, biznis zajednici pružati uvid u globalne, regionalne i lokalne ekonomske i finansijske priče, na način koji do sada kod nas nije bio praksa.

Pod sloganom „Save the Date“ putem svojih kanala ovaj medij najavljuje najvažniji poslovni događaj u regionu, Bloomberg Adria Summit, koji će na jednom mestu sa svetskim stručnjacima i lokalnim biznis liderima, ponuditi drugačiji nivo uvida u najaktuelnije globalne i regionalne sadržaje.

Više informacija o događaju uskoro na: bloombergadria.com

7-10. april, Zrenjanin
DigiTalk

U Zrenjaninu se ponovo na jednom mestu, na događaju DigiTalk, okupljaju najveći stručnjaci iz oblasti digitala i elektronske trgovine i dele znanja, iskustva, predikcije i trendove za naredni period.

DigiTalk je podeljen na E-commerce days (7-8. april) i konferenciju (8-10. april).

E-commerce je oblast koja je zabeležila veliki rast od početka pandemije, kako u svetu tako i u našem regionu. Na događaju će se razmatrati šta će se dešavati u narednom periodu, gde su potencijali za dalji rast, kako možemo povećati rezultate i koje aspekte moramo dalje razvijati.

Konferencija će u tri dana obuhvatiti 25 predavanja, 2 panela i 4 radionice na teme menadžmenta, digitalnog marketinga, ljudskih resursa… U narednim danima očekuje se objavljivanje programa konferencije sa više detalja.

Više informacija o događaju: digitalk.rs

digitalk
Konferencija DigiTalk

8. april, Beograd
Uzakrota Balkan Summit

Uzakrota Travel Summit je jedna od najvećih konferencija za onlajn turističke agencije, avio kompanije, hotele, turističke agencije, startapove u oblasti tehnologije putovanja, investitore u hotelijerstvu i tehnološke kompanije.

Uzakrota Travel Summit održava se uz podršku Turističke organizacije Beograda i biće veoma značajna za turske brendove koji žele da se otvore ka balkanskom tržištu. Na događaju, kojem će prisustvovati oko 40 govornika i 600 turističkih profesionalaca, razmatraće se teme kao što su balkansko i tursko tržište putovanja, poslovna putovanja i događaji, inovativni trendovi u turizmu krstarenja, budućnost masovnog turizma…

Više informacija o događaju: Uzakrota Balkans Belgrade

12-13. april, Beograd
Forum Izazov

Forum Izazov je interaktivni B2B događaj, prvi ovog tipa u regionu, namenjen isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija. Ove godine održava se pod sloganom „Handle with Care“ i ponovo se razgovara o brendovima, ali iz ugla potrošača.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između kompanija i agencija, koje će kroz interaktivne radionice, teambuilding i druge sadržaje, aktivno učestvovati. Prošle godine na Izazovu (koji je održan u hibridnom obliku) učestvovalo je više od 600 kompanija iz zemlje i regiona.

Posebna vrednost ovog događaja jeste povezivanje. I ove godine biće organizovani online speed dating sastanci kompanija i agencija, oba dana foruma.

Više informacija o događaju: izazovforum.rs

14. april, Beograd
Business Trends

Konferencija Business Trends, održava se u organizaciji InStore magazina i posvećena je podršci i razvoju poslovanja i ljudskih resursa, kao i inovacijama kroz predstavljanje ideja i izvanrednih poslovnih praksi.

Konferencija je namenjene vlasnicima i direktorima, investitorima, brendig stručnjacima, HR menadžerima iz oblasti proizvodnje, IT industrije, digitalne ekonomije, ljudskih resursa, bankarstva.

Konferencija će se održati u hibridnom obliku, uživo sa onlajn prenosom.

Više informacija o događaju: business-trends.net

13-15. maj, Beograd
TMRW conference

Najveća evropska NFT / Crypto / Metaverse konferencija pod nazivom Tomorrow (TMRW) održaće se u Beogradu u maju. Uz poruku organizatora da je „ovo mesto gde je sutra sada“ događaj će se baviti temama budućnosti.

Tomorrow konferencija će okupiti vodeće svetske blokčejn kompanije, kreatore nekih od najistaknutijih NFT projekata na globalnom nivou i stručnjake koji će demonstrirati moć tehnologije kroz Metaverse iskustvene digitalne svetove.

Učesnici će iz prve ruke, od svetskih lidera, učiti o novim trendovima, razvoju blokčejn tehnologije i kriptovaluta, kao i o novom virtuelnom 3D svetu.

Više informacija o događaju: tmrwconf.net

Tomorrow Conference

26. maj, Beograd
Balkan Biznis Forum

Balkan Biznis Forum je namenjen izvršnim direktorima, top menadžmentu, stručnjacima za razvoj poslovanja i konsalting, finansijskom menadžmentu, vlasnicima preduzeća, kao i iskusnim timovima za upravljanje projektima, ljudskim resursima i upravljanje rizicima.

Na Forumu se održavaju celodnevni intenzivni treninzi poslovne strategije i organizacione strukture, uz mogućnost umrežavanja i stvaranja novih poslovnih kontakata.

Više informacija o događaju: bbforum.rs

26.maj, Beograd
Konferencija HR Experience

HR Experience je događaj koji na jednom mestu okuplja najbolje stručnjake iz ljudskih resursa, kako bi razmenili pozitivne prakse i promovisali zdrave trendove zapošljavanja.

Cilj konferencije je unapređenje HR sektora putem predstavljanja uspešnih priča i aktuelnih trendova. Kroz predavanja, panel-diskusije i radionice, učesnici se upoznaju sa strategijama koje primenjuju najbolji poslodavci u Srbiji, kao i praksama i idejama kako da unaprede svoju kompaniju u očima kandidata.

Pored predavanja govornika na konferenciji HR Experience biće predstavljeno i pet najboljih domaćih HR praksi iz 2021. godine kroz projekat “Uspešne HR priče”.

Više informacija o događaju: hrexperience.rs

Konferencije u regionu

U regionu se održavaju konferencije na koje privrednici iz naše zemlje rado, i već tradicionalno odlaze.

Evo nekoliko događaja na koje treba obratiti pažnju:

31.mart – 3. april, Rovinj, Hrvatska
Dani komunikacija

Više informacija o događaju: danikomunikacija.com

2 – 3. april, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Konverzija

Više informacija o događaju: konverzija.org

5 – 8. maj, Savudrija, Hrvatska
Adria Summit 2022

Više informacija o događaju: adriasummit.com

1 – 4. jun, Terme Olimia, Slovenija
ProPR

Više informacija o događaju: pro-pr.com

4 – 5. jun, Tivat, Crna Gora
Spark me

Više informacija o događaju: spark.me

22 – 25. septembar, Rovinj, Hrvatska
Weekend Media Festival

Više informacija o događaju: weekend.hr

Jedan od najčešćih razloga odlaska na konferencije je povezivanje (networking) – susret sa kolegama iz industrije, istomišljenicima ili onima sa istim interesovanjima. Drugi, ne manje važan razlog jeste učenje, proširenje znanja ili pronalaženje rešenja za probleme.

Koji su vaši razlozi? Koje konferencije ćete posetiti? Na kojim konferencijama ste bili i kakve utiske nosite? Pišite nam u komentaru.

Ukoliko vas zanimaju sajmovi, pogledajte Kalendar sajmova.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

studentska nedelja u beogradu ISWiB

Otvorene su prijave za Međunarodnu studentsku nedelju – ISWiB

počinje sajam turizma

Sve je spremno – počinje Sajam turizma!