in

Završen Sajam turizma u Beogradu

Sajam turizma

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju okupljanja i promovisanja turističke privrede, 44. Međunarodni sajam turizma, održan od 23. do 26. februara, opravdao je epitet najvećeg turističkog događaja u regionu i pokazao zašto je Beogradski sajam lider u domenu svog poslovanja.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić saopštila je da ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-Oprema obišlo oko 40 hiljada aktera, izlagača, predstavnika NR Kine – zemlje partnera sajma, gostiju i posetilaca 44. Međunarodnog sajma turizma i 18. Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-Oprema koji je održan u istom terminu.

Broj realizovanih B2B sastanaka i broj buyera, ocenjeni su kao najuspešniji poslednjih desetak godina. Manifestaciju je pratilo oko 1000 akreditovanih novinara iz dvadesetak zemalja.

Brojni izlagači, profesionalni kupci, posetioci i mediji izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom koja je napravila značajan iskorak u odnosu na prethodnu.

Na 44. Sajmu turizma bili su izlagači i posetioci iz preko 30 zemalja i preko 40 turoperatora iz zemlje i inostranstva. Prvi put na Sajmu turizma svoje turističke atrakcije, prirodne lepote i osobenosti predstavile su afričke zemlje: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Zemlja partner 44. Međunarodnog sajma turizma bila je Narodna Republika Kina, sa kojom će Srbija nastaviti da unapređuje izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima.

sajam turizma 2023
Sajam turizma u Beogradu 2023.

Pogledajte sve fotografije na Facebook stranici Events in Serbia

B2B poslovni program, realizovan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, i ove godine sproveden je uz aktivno učešće velikog broja profesionalnih turističkih predstavnika iz zemalja učesnica, kao i domaćih turističkih saveza, organizacija i agencija koje su pokazale interesovanje da tokom sajma razviju svoje poslovanje i razmene iskustva.

Tokom Sajma turizma organizovano je više od 500 B2B sastanaka održanih u posebno predviđenim prostorima B2B Meeting point i Business Lounge u hali 1 Beogradskog sajma.

U poslovno-komercijalnoj dimenziji sajma doprinos je dalo učešće oko 80 profesionalnih kupaca (buyera) i međunarodnih i domaćih medijskih partnera.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Sajam knjiga u Novom Sadu

Sajam knjiga u Novom Sadu najavljuje bogat program

festival nauke

Festival nauke od 17. do 19. maja u Beogradu