in

Salon automobila DDOR BG Car Show 08 i Motopassion: Otkrijte uzbudljivo

sajam automobila

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“, jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, biće održani na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, koja okuplja sve potencijalne izlagače na sajmu, i za ovaj sajam je najavila predstavljanje svih novih modela kod svih brendova zastupljenih na našem tržištu. Posetiocima i potencijalnim kupcima pruža se mogućnost da učestvuju u jedinstvenom događaju, tokom kojeg će se predstaviti tridesetak auto i isto toliko moto brendova. Očekuje se oko 40 novih modela u auto i više od tog broja u moto sektoru.

Raznolikost impresivnih sadržaja i aktivnosti zadovoljiće različite interese svih koji kroče u sajamske hale. Biće im na raspolaganju najnoviji modeli automobila i motocikala koji su se na našem tržištu pojavili prošle godine ili će se pojaviti ove, što uključuje automobile različitih kategorija – od gradskih automobila do luksuznih limuzina, terenskih vozila, električnih i sportskih automobila, kao i širok spektar motocikala za različite vrste vozača; premijere najnovijih modela automobila i motocikala, koji će definisati budućnost vožnje; koncepte koji predstavljaju vizije budućnosti u automobilskoj industriji i prikazuju inovativne tehnologije, dizajn i funkcionalnosti koji se možda uskoro pojave na tržištu; najnovije tehnološke inovacije, uključujući napredne sisteme bezbednosti, autonomnu vožnju, ekološke tehnologije itd; dodatnu opremu i usluge, koji podrazumevaju širok spektar garažno-servisne i druge dodatne opreme i usluga, poput pneumatika, audio sistema, sigurnosne opreme, specifične opreme za električna vozila, osiguranja, finansijskih usluga, specijalnih ponuda i pogodnosti za kupovinu na sajmu i tokom sajma itd.

Salon automobila će i ove godine imati reprezentativnu ponudu

Fokus je na električnim i hibridnim vozilima, opremi i tehnologijama koje podržava ovu vrstu vozila, kao što su baterijske tehnologije, punjači za kućne i javne stanice, solarni paneli, aplikacije za upravljanje vožnjom, tehnologije brzog punjenja, inovativni koncepti za budućnost punjenja električnih vozila.

Za posetioce su po pravilu najzanimljivija vozila iz luks i premijum klase, za koje je rezervisana posebna hala Beogradskog sajma. Oni će moći da uživaju u detaljnom istraživanju enterijera i eksterijera najnovijih modela luksuznih automobila renomiranih brendova. Unikatni dizajn i luksuzni raskošni enterijeri, vrhunski kvalitet materijala, pažljiva izrada, najnovije tehnološke inovacije, napredni sistemi pomoći u vožnji, personalizovana podešavanja i brojni luksuzni dodaci ovaj segment DDOR BG CAR SHOW 08 čine sajamskom oazom za vrhunsko uživanje.

Neće izostati ni predavanja, demonstracije, prezentacije, panel diskusije i tematske izložbe posvećene auto i moto industriji, poput budućnosti automobilske industrije, električnih vozila, bezbednosti u saobraćaju, najnovijih trendova i tehnologija u industriji i slično. Tradicionalni deo pratećeg programa su i zabavne aktivnosti koje upotpunjuju iskustvo posetilaca, uključujući različita takmičenja, izbore za najbolje u auto-moto industriji, simulatore vožnje… Sve to u kontekstu ekoloških prednosti električnih i hibridnih vozila u odnosu na tradicionalna vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prateći program

Zaljubljenicima u automobile i motocikle, ali i onom stručnijem delu gostiju i javnosti, već je poznato da ih tokom ove jedinstvene auto-moto manifestacije na Beogradskom sajmu očekuje i bogat program informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja.

Sreda, 20. mart, dan pre zvaničnog početka manifestacije, rezervisan je za Press day, namenjen za zadovoljavanje potreba isključivo medijskih profesionalaca u oblasti auto-moto industrije i za press konferencije izlagača.

Tradicionalni novinarski reli ove godine će biti organizovan u sasvim drugačijem, „premijernom“ formatu pod nazivom Digital Gaming Press Rally,  i to na trenažerima na izložbenom prostoru UNS-a u hali 2 nivo A. Prva trka biće održana 20. marta u 15 časova, a igrica je konfigurisana na stazi Ušće i simulira vožnju „juga“ nacionalne klase. Takmičenje u dve kategorije trajaće do 23. marta, a rezultati će biti objavljeni na sajtu UNS-a 25. marta.

Petak 22. mart je planiran za „Family day“, porodični dan koji ide u susret posetiocima koji bi da ovaj sajam obiđu porodično i po privilegovanim cenama. Cena ulaznice je 1.000. dinara.

U ponedeljak, 25. marta, u 17 h, u hali 1, sledi izbor za „Miss DDOR BG Car Show 08 & Motopassion“, što je za mnoge ključni događaj ove sajamske manifestacije, koji se ne propušta ni pod kojim okolnostima.

Proglašenje „Najboljih u autoindustriji“ u organizaciji Automobilskog foruma biće takođe u ponedeljak 25. marta, u 18 h, u Svečanoj sali upravne zgrade.

Oldtajmeri će se ovog puta predstaviti na dva načina – na izložbi koja će biti postavljena sve vreme trajanja sajma i to u hali 2, a u nedelju 24. marta na platou ispred upravne zgrade biće održana tradicionalna parada oldtajmera. 

Centralna prateća stručna konferencija – Puma Car Conference 2024 – u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma, a uz podršku Ministarstva nauke, biće održana u utorak 26. marta 2024. u Svečanoj sali upravne zgrade, od 11 do 13:30. Tema konferencije je Green Mobility.

Tokom sajma, biće proglašen i „automobil godine“ u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije.

NAVAK, Nacionalna vozačka akademija, organizovaće u atrijumu Beogradskog sajma svakodnevnu edukaciju vozača o bezbednim tehikama vožnje.

Pored tradicionalnih medijsko-edukativnih demonstracija u Atrijumu, medijski partner manifestacije SAT Media Group imaće i izložbu luksuznih automobila na štandu NAVAK-ove Škole sportske vožnje u hali 3, a na svom izložbenom prostoru u hali 1 će predstaviti ekskluzivni sportski model automobila KTM X-BOW GT-XR, trkački automobil legalan za vožnju u javnom saobraćaju.

Najvažnije informacije – Salon automobila 2024

Radno vreme Sajma automobila i Sajma “Motopassion” biće od 10 do 20 časova, osim 27. marta kada će biti od 10 do 19 časova.
Cena pojedinačne ulaznice 500 dinara, grupne 400, za organizovane posete studenata i đaka 300 dinara. Cena porodične karte je 1000 dinara. Cena parkinga za automobile u krugu Sajma je 150 din/h.
Sajmovi će biti održani u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4.

Naslovna fotografija: Sajam automobila / Beogradski sajam

Pogledajte koji se sve sajmovi održavaju ove godine u Srbiji – pripremili smo Kalendar sajmova.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Balkan Cheese festival

17. izložba autohtonih sireva Balkana – Balkan Cheese Festival 2. i 3. marta u Beogradu

martovski festival

Najavljen 71. Martovski festival: U znaku priče o malim ljudima