in

Vitezovi su svakog vikenda u Smederevskoj tvrđavi

vitezovi u smederevskoj tvrdjavi

Javno preduzeće Smederevska tvrđava, pripremilo je nov edukativno-zabavni program vikendom u tvrđavi pod nazivom Prezentacija viteške tradicije. Tokom proleća, subotom i nedeljom od 12 časova, posetioci će moći da uživaju u društvu vitezova i priči o njihovim veštinama i da se tako na momenat vrate u srednji vek.

smederevska tvrđava vitezovi

Podsetimo, u Smederevu je održan viteški spektakl „Bitka nacija“ koji je izazvao veliku pažnju posetilaca, ali i publike širom sveta. Stoga se očekuje da će i ovaj program podstaći interesovanje kod građana Smedereva i Srbije.

Posetioci Smederevske tvrđave će dobiti odgovore na mnoga pitanja i vitezovima, istoriji, viteškom kodeksu, jer će pored zabavnog, program imati i edukativni karakter. Organizatori obećavaju da će posetioci moći da čuju i nauče mnogo toga zanimljivog što nisu mogli da pročitaju ni u knjigama ni na internetu.

Zašto je baš Đurađ Branković izabran da nasledi Despota Stefana Lazarevića, koja je danas godina po kalendaru koji se tada koristio i gde to piše, koliko godina posle izgradnje Smederevske tvrđave je naš narod napravio veći objekat od nje, jesmo li imali dvorskog kompozitora 200 godina pre ostatka Evrope – samo su neka od pitanja na koja će posetioci dobiti odgovore svakog vikenda od 12 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Ovaj program je svojevrsna priprema za sve ono što se u Smederevu očekuje u budućnosti, kada se poboljša epidemiološka situacija.

Vitezovi i legende

Smederevo će biti domaćin Festivala „Vitezovi i legende“. U ovom trenutku se ne zna da li će festival biti održan tada ili odložen za jesen, jer će to zavisiti od aktuelne situacije i zdravstvenih mera.

Za vikend program koji će biti aktuelan ovog proleća, posetioci treba da znaju da je Smederevska tvrđava dovoljno velika da mogu da se ispoštuju sve preporučene mere u cilju sprečavanja širenja virusa.

Naslovna fotografija: facebook.com/visitsmederevo


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Muzej bicikala

Izložba Muzeja bicikala i pop kulture “20 cola” u Parobrodu

120 vrhova srbije

Počinje planinarska igra „120 vrhova Srbije“