in

Izložba Muzeja bicikala i pop kulture “20 cola” u Parobrodu

Muzej bicikala

U Ustanovi kulture Parobrod, od 2. do 21. aprila, po prvi put će se predstaviti Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ iz Kragujevca.

Projekat „20 Cola„ proistekao je iz ljubavi prema nekim starim i dobrim vremenima druge polovine 20 veka gde je u životima mladih bicikl zauzimao jednu od najvažnijih uloga u njihovom odrastanju kroz zabavu i sport.

Ideja ovog muzeja je da predstavi publici taj živopisni svet mladih i njihovih dvotočkaša kroz raskoš dizajna bicikala tog doba i neodvojivu vezu sa pop kulturom uopšte, koja je kroz muziku, film, modu, sport i razvoj video igara nemerljivo uticala na tadašnji kvalitet života.

muzej bicikala i pop kulture
Izvor: Facebook stranica UK Parobrod

U prostorijama Parobroda biće izloženo oko 70 eksponata, od toga više od 30 različitih modela bicikala i drugih vozila na pedale iz perioda između 1940-te i 1990-te godine.

Publici pored bicikala, biće predstavljeni i neki od eksponata vezanih za pop kulturu druge polovine 20. veka kao što su stare konzole video igara, retro računari i igračke.

Izložba je prvo veliko predstavljanje rada Muzeja „20 cola“ i deo je velike donatorske kampanje usmerene ka obezbeđivanju fondova za preko potrebni izložbeni prostor koji bi omogućio nesmetani rad ovog jedinstvenog muzeja u našoj zemlji i regionu.

Naslovna fotografija: Facebook stranica UK Parobrod


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

pozorišni festival parobrod

Počinje pozorišni festival u Parobrodu

vitezovi u smederevskoj tvrdjavi

Vitezovi su svakog vikenda u Smederevskoj tvrđavi