in

Uspešno završeno Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo u Beogradu

Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo

Najveći sportski događaj koji je organizovan ikada na našim prostorima je Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo, koje se održalo u Beogradu od 18. do 20. marta.

Kamere i svetla reflektora bili su upereni ka jednom od najmoćnijih vokala u ovom delu Evrope, Jeleni Tomašević, koja je dobila tu čast da, na svečanom otvaranju svetskog prvenstva u ime domaćina svetskog šampionata, izvede himnu Srbije.

Gledaoci su u tri dana imali priliku da uživaju u takmičenjima, a naši atletičari su pokazali da su u samom vrhu svetske sportske scene.

Bila je ovo najbolja promocija Beograda i Srbije. Snimci sa prvenstva su se prenosili u više od 100 zemalja, oko 850 stranih novinara se akreditovalo. Zahvaljujući ovom sportskom događaju, oko 4.500 ljudi, od čega oko 1.000 atletičara, boravilo je prethodnih dana u Beogradu.

Svetski rekord u Beogradu

Istorija je ispisana u Beogradu pošto je na Svetskom atletskom dvoranskom prvenstvu neverovatna Julimar Rohas u troskoku skočila 15.74, i za 31 centimetar oborila svetski rekord!

Delovalo je iz skoka u skok da Rohas ima energiju i veliku želju da postavi novi svetski rekord! Cilj neverovatne Julimar Rohas je bio da preskoči 15.43. U jednom momentu ova dvadesetšestogodišnja Venecuelanka je izvela odličan skok, ali je prestupila. Tu se nije zaustavila i nije odustajala. Tako je u svom poslednjem skoku, pronašla dovoljno snage, zaletela se, a onda je usledio skok o kojem će se dugo pričati.

Ivana Vuleta Španović – na krovu sveta

Ivana Vuleta (Španović) odbranila je titulu svetske šampionke u skoku udalj na Svetskom atletskom dvoranskom prvenstvu.

Prva dva dana takmičenja donela su su niz značajnih rezultata, a poslednji dan je doneo svetski rekord u troskoku, ali i zlatnu medalju za Srbiju!

Beogradska arena doživela je svoje usijanje kada je kraljica srpske atletike skočila čak do 7.06 metara i time došla do svetske zlatne medalje.

Beograd – Duplantisovo posebno mesto

Svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis uspeo je nemoguće! Za samo dve nedelje dva puta je oborio svetski rekord i to u našem „malom gradu“, u Beogradu!

Ovaj rekord oborio je iz trećeg pokušaja kada je uspeo da preskoči visinu od 6.20 metara i popne se na krov sveta!

„Za samo dve nedelje postavio sam dva nova svetska rekorda, na ovom istom mestu, ovaj grad je poseban za mene, hvala vam ljudi“, rekao je Duplantis.

Fotografija: Srpski atletski savez


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

letnji beogradski salon vina

Letnji beogradski salon vina na Belom dvoru 4. juna

vodič za organizatore događaja u Nišu

Novi jedinstveni vodič za organizatore događaja u Nišu