in

Održan Belgrade Indoor Meeting, uvertira za svetsko atletsko prvenstvo u dvorani

Belgrade Indoor Meeting

Belgrade Indoor Meeting, atletsko takmičenje iz svetske silver serije okupilo je 7. marta u Beogradskoj areni 140 takmičara iz 34 zemlje sveta.

Svetski rekorder u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis oborio je u Beogradu svetski rekord čuvenog Sergeja Bubke! Kota je sada postavljena visoko, na 6,19 metara.

Svetska šampionka u skoku u dalj u dvorani, srpska atletska kraljica Ivana Vuleta (Španović) zauzela je prvo mesto rezultatom 6,88 metara. Odmah iza Ivane drugu poziciju osvojila je još jedna srpska reprezentativka Milica Gardašević skokom 6,69 metara.

Petoro najvrednijih rezultata na događaju Belgrade Indoor Meeting nagrađeni su novčanim čekovima sponzora: Comtrade, Sava osiguranje, Voda voda. Peti najvredniji rezultat ostvarila je naša atletičarka Ivana Vuleta, četvrti najvredniji rezultat ostvario je Elliot Giles u trci na 1500 m sa 3:37,49, treći ček osvojio je Miltiadis Tentoglou iz Grčke u skoku udalj rezultatom 8.25 m, drugi najvredniji rezultat postigao je Nick Ponzio u bacanju kugle – 21.61 m,a prvi i najvredniji rezultat postigao je Armand Duplantis koji je oborio svetski rekord u skoku motkom – 6.19 m.

Belgrade Indoor Meeting – rezulati naših atletičara

Srpska atletičarka Anja Lukić istrčala je normu za Svetsko prvenstvo Beograd22 kada je trku na 60 m prepone prešla za 8.14 s i time postala šesta atletičarka našeg tima sa postignutim novim nacionalnim rekordom.

Još jedna norma i nacionalni rekord ostvaren je u trci na 400 m, od strane Boška Kijanovića koji je zabeležio fenomenalan rezultat od 46.22 s. Ovim rezultatom Boško je oborio rekord star 30 godina, a prethodni je bio u vlasništvu direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića iz davne 1992. godine koji je iznosio 46.23 s.

Elzan Bibić ponovo je potvrdio sjajan nivo forme i još jednom ove sezone oborio državni rekord na 1500 m rezultatom 3:38,84. Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.99 m i zauzeo drugo mesto na mitingu.

Mlada juniorska šampionka Srbije u skoku uvis Angelina Topić blistala je u seniorskoj konkurenciji na „Belgrade Indoor Meeting“ zauzevši treće mesto rezultatom 1,87 m.

Najbrži čovek planete Italijan Marsel Džejkobs nastupio je u trci na 60 m, ali mu se u finalu dogodio peh, zbog prevelike želje za obaranjem svetskog rekorda napravio je prestup zbog kojeg je diskvalifikovan.

Oboreni su i brojni nacionalni rekordi, a pale su i suze kako radosnice, tako i one druge. Beogradska publika mogla je da uživa u tročasovnoj idili kraljice sportova koja je bila sjajna uvertira za sve ono što sledi u Areni za 11 dana – Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani Beograd22.

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani održaće se od 18. do 20. marta u Beogradskoj Štark areni.

Pogledajte koji se još događaji održavaju u Srbiji – Kalendar događaja.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

seobe duša

Otvoren jedinstveni multimedijalni književni paviljon Seobe duša

formula 1 u Beogradu

Zabeležite ovaj datum: Formula 1 dolazi u Beograd!