in

Ovo su sajmovi i konferencije o turizmu i hotelijerstvu koje možete posetiti do kraja godine

sajmovi i konferencije u turizmu

Turistička industrija je jedna od najteže pogođenih u pandemiji koja traje skoro dve godine. Veliki broj sajamskih manifestacija i turističkih konferencija je odložen ili održan online.

Turistički poslovni događaji se polako vraćaju. Ovo su sajmovi i konferencije o turizmu i hotelijerstvu koji će se održati u narednom periodu [hronološki predstavljeni]:

Stručni seminar za direktore hotela, Vrnjačka Banja
19-21. novembar 2021.

U Hotelu „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji od 19. do 21. novembra biće održan stručni seminar namenjen direktorima hotela svih kategorija. Na ovom jedinstvenom skupu u Srbiji razmatraće se aktuelne teme iz oblasti hotelskog poslovanja.
Stručnom usavršavanju hotelskih direktora doprineće predavači – eminentni stručnjaci na temu „Zaštita podataka ličnosti“ i „E-fiskalizacija, primena u hotelskoj praksi“.

Za više informacija: 036 620 660 i 064 181 6601.
Prijave slati na mejl: office@spatravel.rs

Online konferencija Winter 2021/2022
22. novembar 2021.

Online konferencija u organizaciji Color Media Communication na temu kako se destinacije u regionu spremaju za zimsku sezonu. Učesnici konferencije će razgovarati o organizaciji poslovanja, zimskoj turističkoj ponudi ski-centara, ali i ostalih turističkih destinacija regiona.

Konferencija će se održati 22. novembra sa početkom u 10 sati, na YouTube kanalu Color Media Communications.

Program konferencije Winter 2021/2022

10:00 Otvaranje konferencije
Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija
Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije
Ana Tripković Marković, direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

10:30 Panel 1 – Hajdemo u planine
Predstavnici ski centara regiona

11:30 Panel 2 – Zima u banjama i gradovima, na moru, rekama i jezerima
Predstavnici turističkih organizacija gradova i regiona

Saznajte više: communications.rs

WESTM
23-24. novembar 2021.

WESTM konferencija je namenjena pre svega hotelima i drugim smeštajnim objektima, kongresnim centrima, turističkim zajednicama, turoperatorima i turističkim agencijama, MICE agencijama i organizatorima događaja, kao i svim ostalim kompanijama koje posluju u MICE segmentu.

WESTM je već osam godina mesto susreta i prilika za razmenu znanja za industriju događaja. Svake godine ovde se stvaraju poslovni kontakti, pruža inspiracija i dele znanja.

U okviru WESTM-a, 24. novembra održaće se i Belgrade Tourism and MICE Forum.

I ove godine, već tradicionalno biće dodeljena i Turistička prizma, nagrada „Za novi kvalitet u turizmu“ Jugoistočne Evrope, koju redakcija Turističke prizme vodi još od 1997. godine.

Saznajte više: westm.rs

Sajam turizma i seoskog turizma, Kragujevac
25-27. novembar 2021.

U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona, Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu okupiće i ove godine brojne izlagače.

Na sajmu će se predstaviti nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije sa objedinjenom ponudom za zimu 2021/2022, hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije itd.

Za posetioce i izlagače biće organizovani brojni stručni i zabavni sadržaji.

Saznajte više: sumadijasajam.rs

MEKST konferencija, Novi Sad
25-28. novembar 2021.

MEKST konferencija je nastala iz ideje da se promoviše omladinski turizam naše zemlje i podstakne mobilnost mladih u regionu.

Konferencija svojim učesnicima nudi prostor za razmenu kreativnih ideja, vrednih iskustava, za lično i profesionalno usavršavanje i upoznavanje drugih – ljudi, kultura, načina poslovanja. Prethodnih godina MEKST je ostvarivao svoje ciljeve kroz edukativne, informativne, zabavne i humanitarne aktivnosti. 

Saznajte više: mekstconferencije.com

Expo-Zim, Beograd
25-28. novembar 2021.

Sajam Expo-Zim i ove godine okuplja najveće proizvođače, uvoznike, distributere i servisere zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce, zastupnike vrhunskih svetskih brendova, zimske turističke centre i skijališta, vodeće turističke agencije, hotele, odmarališta.

Sajam je jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

Saznajte više: sajam.rs

KreNi – konferencija kreativnih industrija, Niš
26-29. novembar 2021.

KreNI konferencija je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta.

Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih šest godina je tokom konferencije razvijeno 30 ideja od strane mladih, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.

Ovogodišnja konferencija će biti fokusirana na pametni turizam! U ovim teškim vremenima kada je javno zdravlje najveći prioritet, a putovanja otežana ili nemoguća, većina nas je shvatila koliko cenimo posetu novim destinacijama.

Na konferenciji će učesnici pokušati da odgovore na nekoliko pitanja:

 • Kako koristiti resurse i potencijal Niša u razvoju pametnog turizma
 • Kako pomoći turističkom sektoru da prihvati inovacije tokom procesa oporavka nakon epidemije
 • Kako primeniti dobre prakse iz celog sveta u korišćenju kreativnih industrija i digitalnih alata u sektoru turizma

KreNI7 će se održati u Nišu, uz učešće više od 1000 mladih ljudi, 10 pratećih programa, 20 međunarodnih predavača, predstavnika nacionalnih institucija, diplomatskih predstavnika, fondacija, društveno odgovornih kompanija, akademskih institucija, institucija kulture, opština i lokalne samouprave.

Saznajte više: kreni.org

Hotelska kuća, Zlatibor
4-5. decembar 2021.

Naučno-stručnu konferenciju sa međunarodnim učešćem Hotelska kuća organizuje Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES. Planirano je da se Hotelska kuća organizuje sredinom novembra 2021. godine, na temu Hotelska industrija i turizam u postkovid periodu – nova normala.

Imajući u vidu da je sektor hotelijerstva, kao posledica pandemije virusa korona, pretrpeo ogromnu štetu, i da je najugroženija delatnost u Srbiji, HORES organizuje konferenciju da se akademska zajednica i stručnjaci u hotelijerstvu i turizmu, okupe oko ideje kako oporaviti sektor u postkovid periodu.

Takođe, veruje se da će Hotelska kuća 2021, svojim naučnim rezultatima, uticati na dalji razvoj hotelske industrije i turizma, i dati značajan i pozitivan uticaj na državu u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta ka uspešnom pridruživanju Srbije Evropskoj Uniji.

Pogledajte preliminarni program konferencije.

Saznajte više: hores.rs

Turistička konferencija Zapadna Srbija
7-8. decembar 2021.

Peta po redu Turistička konferencija Zapadna Srbija održaće se 7-8. decembra, ove godine u Čačku, u hotelu Livade.

Agenda Turističke konferencije Zapadna Srbija

Utorak 07.12.2021.
15.00 – 15.30 Registracija učesnika
15.30 – 16.00 Оtvaranje konferencije
16.00 – 16.45 Maša Mihelić, voditeljica projektne službe NP Brijuni: Projekat: Novo ruho Brijuna od ideje do realizacije
16.45 – 17.15 Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umaga: Istra – sportski turizam u funkciji produženja sezone
17.15 – 17.30 Kafe pauza
17.30 – 18.00 Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor: Planovi razvoja turističke destinacije Zlatibor
18.00 – 18.30 Vojin Jakovljević, direktor TO Čačka: Turistička destinacija Čačak – Ostvareni rezultati i pravci budućeg razvoja
18.30 – 18.45 Dragana Terzić, direktorka T.A. Travel point Prijepolje: Jadovnička super avantura
18.45 – 19.00 Diskusija, pitanja i odgovori
20.00 Svečana večera sa muzičkim programom, hotel Kole

Sreda 08.12.2021.
10.00 – 10.30 Registracija učesnika
10.30 – 11.15 Marija Štoković – voditeljica službe izletničkog turizma /Lenka Vidas – voditeljica službe promidžbe i prodaje NP Brijuni: Modeli posjećivanja
otoka Veliki Brijun s naglaskom na aplikaciju Brijuni pocket guide
11.15 – 12.00 Nemanja Milenković, direktor fondacije „Novi Sad 2021. – Evropska prestonica kulture“: Kreiranje krovnog brenda turističke destinacije
12.00 – 12.30 Nenad Stojkovski, dugogodišnji turistički radnik, Pula: Partnerstvo javnog i privatnog sektora u organizaciji biciklističkih trka
12.30 – 13.00 Kafe pauza
13.00 – 13.30 Mirjana Knežević, direktorka TA „Lazena“ Ježevica Čačak, Hui Shen – General manager of Working Experience C1 Intelligence d.o.o.: Put
prijateljstva – Ukusi Srbije
13.30 – 14.00 Petar Stakić, Asocijacija „Sport za sve“: Ekološko – rekreativni kampovi u funkciji razvoja turizma
14.00 – 14.30 Milan Ćulić, Predsednik upravnog odbora Centra za istraživanje i studije turizma, Novi Sad: Regionalni turistički proizvod „Tragovima maršala“
14.30 – 15.00 Zaključci, pitanja i odgovori
15.00 Ručak

Konferencija će biti održana uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.
Uslov za učešće na konferenciji biće posedovanje jednog od sledećih dokumenata:

 1. Potvrda o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine, protiv kovida 19 kojom se potvrđuje da vakcinacija nije starija od 210 dana
 2. Negativan PCR test ne stariji od 72 sata
 3. Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati
 4. Dokaz od preležanom kovidu u prethodnih 7 meseci

Konferencija, kafe pauze i ručak su besplatni. PRIJAVE SU OBAVEZNE:
Potrebno je poslati sledeće podatke: ime i prezime, kompaniju/organizaciju koju predstavljate, kontakt telefon i imejl adresu (obavezno) na zapadna.srbija@mts.rs.
Noćenje sa doručkom u hotelu Livade ili Kole i svečanom večerom sa pićem po osobi iznosi 5900 din u 1/1 i 5310 din u 1/2 sobi (potrebno je naznačiti da li učesnik želi prenoćište i svečanu večeru prilikom prijave)

Ambasadori dobre usluge, Beograd
17. decembar 2021.

Priznanje Ambasadori dobre usluge ustanovilo je istoimeno strukovno udruženje, u saradnji sa redakcijom časopisa Turistički Svet, još 2006. godine, s idejom da nagrađujući najzaslužnije ohrabruje hotelijere na rast i pozitivne promene.

Posle čitave dve godine od poslednjeg susreta hotelijera, 17. decembra u beogradskom hotelu Crowne Plaza, na ekskluzivnoj Gala večeri hotelijera okupiće se, uz poštovanje svih epidemioloških mera, pripadnici hotelske industrije iz čitave Srbije, njihovi poslovni prijatelji, visoki zvaničnici i ugledni gosti iz sveta diplomatije, privrede, obrazovanja i medija. 

Ovaj elitni godišnji B2B i B2S događaj, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, biće upriličen povodom XV jubilarne dodele priznanja pod brendom „Ambasadori dobre usluge“, koje predstavlja ekskluzivnu oznaku kvaliteta, simbol izvrsnosti i prestiža u profesiji, svojevrsni „Oskar“ hotelijerstva koji će ove godine biti dodeljen najuspešnijima u hotelskoj industriji i to u 13 kategorija. 

Stručni žiri od 9 uglednih članova, kojim predsedava prof. dr Slobodan Unković, profesor emeritus, na Gala večeri proglasiće laureate za 2020/2021. godinu. Biraće se ovog puta oni koji su hrabro odgovarali na izazove tokom poslednje dve godine, istrajavali u odbrani kvaliteta i, uprkos svemu, uspeli da ostvare vredne poslovne rezultate.

Za svaku kategoriju priznanja, Stručni žiri nominovaće po tri potencijalna dobitnika. Kuriozitet je što će po prvi put, novi “ambasadori” biti proglašeni po istom principu kao i dobitnici „Oskara” u filmskoj industriji – otvaranjem zapečaćene koverte na ceremoniji dodele priznanja 17. decembra na Gala večeri hotelijera.

Kategorije u kojima se dodeljuju priznanja Ambasadori dobre usluge su:

 • Orden „Ambasador dobre usluge I reda“
 • Hotel godine
 • Hotelski brend godine
 • Lider hotelske industrije
 • GM godine
 • Menadžer najuspešnijeg Sektora Prodaje & Marketinga
 • Menadžer najuspešnijeg Sektora soba
 • Menadžer najuspešnijeg F&B sektora
 • Menadžer najuspešnijeg Wellness & Spa centra
 • Chef of the year
 • „Novi kvalitet“
 • PRESS zvezdica
 • Partner hotelske industrije

Saznajte više: adu.rs

Konferencije i sajmovi najavljeni za 2022. godinu

TU Balkan Sun&Sea Workshop
10. februar 2022.
Više informacija: tubalkanworkshop.com

Međunarodni sajam turizma u Beogradu
24 – 27. februar 2022.
Više informacija: beogradskisajamturizma.rs

HORECA sajam ugostiteljske opreme
24 – 27. februar 2022.
Više informacija: sajam.rs

Samit planinskih centara centralne Evrope MoReSCE
30. mart – 1. april 2022.
Više informacija: skijalistasrbije.rs

Sajam nautike, lova i ribolova
7 – 11. april 2022.
Više informacija: sajam.rs

Sajmovi u inostranstvu

IBTM World, Barselona, Španija
30. novembar – 2. decembar
Više informacija: ibtmworld.com

Uzakrota Summit, ONLINE
2-3. decembar 2021.

Ovogodišnji Uzakrota Summit će se održati online, sa više od 250 govornika/predavača iz više od 80 zemalja.

Kao medijski partner ovog događaja u mogućnosti smo da odobrimo 10 besplatnih kotizacija.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete ovom događaju kontaktirajte nas putem mejla hello@eventsinserbia.com.

Conventa Trend Bar, ONLINE
16. decembar 2021.
Više informacija: conventa.si


ITB Berlin, Berlin, Nemačka
9-13. mart 2022.
Više informacija: itb-berlin.com

MITT, Moskva, Rusija
15-17. mart 2022.
Više informacija: mitt.ru

FERIEN Messe Wien, Beč, Austrija
17-20. mart 2022.
Više informacija: ferien-messe.at

IMEX Frankfurt
31. maj – 2. jun 2022.
Više informacija: imex-frankfurt.com

WTM London
7 – 9. novembar 2022.
Više informacija: wtm.com

Podsećamo da je nedavno održana Prva turistička konferencija Braničeva.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival autorskog filma

Festival autorskog filma prvi put u gradovima širom Srbije: Decentralizacija 27. FAF-a

sajam turizma u kragujevcu

Uspešno završen Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu