in

Uspešno završen Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

sajam turizma u kragujevcu

U Kragujevcu, u hali Šumadija sajma, od 25. do 27. novembra održan je Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Na ovoj manifestaciji je svoje turističke potencijale promovisalo više od 50 izlagača. Na sajmu su se predstavile nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije sa objedinjenom ponudom za zimu 2021/2022, hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije itd.

Tokom svečane ceremonije otvaranja sajma prisutnima su se obratili Aleksandar Lazović, predstavnik Šumadija sajma, Bojan Pavlović direktor GTO „Kragujevac“, Sanja Tucaković članica Gradskog veća grada Kragujevca, Marija Labović direktorka TOS-a i Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tom prilikom direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, je naglasila koliko je seoski turizam značajan deo turističke ponude Srbije i istakla je ono što će posetioci sajma moći da vide u Kragujevcu, jeste između ostalog i deo TOS-ove promotivne kampanje „Biram srcem, biram Srbiju“.

Za posetioce i izlagače organizovani su brojni stručni i zabavni sadržaji (pogledajte fotografije), a organizatori su tradicionalno nagradili najbolje.

Pobednici na Sajmu turizma u Kragujevcu

Prva nagrada za najbolju promociju na 12. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma dodeljena je turističkim organizacijama Šumadije i Pomoravlja. Promociju su zajedno organizovale lokalne turističke organizacije iz Topole, Ćuprije, Batočine, Rače, Knića, Lapova, Rekovca i Paraćina, i Muzej ugljarstva Senjski rudnik.

Za promociju manifestacije LilaLo drugo mesto pripalo je Turističkoj organizaciji Loznice, dok su turističke organizacije Bele Palanke i Babušnice nagrađene za promociju belopalanačke banice i lužničke vurde trećom nagradom.

U kategoriji „Najuređeniji izlagački prostor“, najlepši štand, po mišljenju žirija, imala je turistička organizacija Kraljeva, drugo mesto pripalo je turističkim organizacijama Kosova i Metohije (Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan), dok je turistička organizacija Pirota osvojila treću nagradu.

Turistička organizacija Šapca nagrađena je za najbolji promotivni materijal u Kragujevcu, drugu nagradu dobila je turistička organizacija Niša, dok je trećeplasirana u kategoriji najbolji promotivni materijal turistička organizacija Zlatibora.

pobednici na sajmu turizma u kragujevcu
Pobednici na Sajmu turizma u Kragujevcu (Foto: Jovan Živanović)

I ove godine, izlagači na Sajmu zimnice, koji je organizovan u okviru 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, potrudili su se da na najbolji mogući način izlože i predstave svoje proizvode.

Prvo mesto za najuređeniji izlagački prostor na Sajmu zimnice, drugu godinu za redom, pripalo je Poljoprivrednom gazdinstvu Marić, iz Boturića kod Aleksandrovca.

Drugu nagradu dobile su žene iz Udruženja Oplenac Topola, dok su ove godine treći bili izlagači iz Krive reke kod Brusa, „Seosko domaćinstvo Tomić“.

Organizatori sajma su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a pokrovitelji resorno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.

Izvor: Turistička organizacija Kragujevac, Snežana Milisavljević

Ovo su sajmovi i konferencije o turizmu i hotelijerstvu koje možete posetiti do kraja godine


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajmovi i konferencije u turizmu

Ovo su sajmovi i konferencije o turizmu i hotelijerstvu koje možete posetiti do kraja godine

manic-tisa-63

Manić-Tisa 63 u decembru na Tisi